Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Објављен први позив пољопривредницима Србије за средства из ИПАРД фондова

rssBookmark and Share

26.12.2017. Бета

Министарство пољопривреде Србије објавило је данас први конкурс за средства из претприступних фондова ЕУ за развој села (ИПАРД), намењен за куповину трактора и друге механизације.

Објављен први позив пољопривредницима Србије за средства из ИПАРД фондова

Пољопривредници могу да захтеве за одобравање права на подстицаје за куповину нове механизације и опреме подносе од данас до 26. фебруара 2018. године, а за куповину нових трактора од 4. јануара до 26. фебруара идуће године.

Износи подстицаја су од 5.000 до 700.000 евра у секторима производње воћа, поврћа и осталих усева, а за секторе млека и меса подстицаји од 5.000 евра од милион евра.

Пољопривредници ће моћи да конкуришу за укупно 8, 3 милиона евра бесповратних средстава за набавку трактора и механизације, односно да рачунају на повраћај око 60 одсто вредности улагања, у чему ЕУ помаже са 75 одсто новца, док се остатак обезбеђује из буџета Србије.

Србија ће до 2020. године моћи да искористи укупно 175 милиона евра из ИПАРД фондова. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је раније најавио да би 2018. године на располагању требало да буде 50 милиона евра.

Бета

Коментара: 0


#   ЕУ   пољопривреда   фонд   трактор   механизација   Бранислав Недимовић   ИПАРД
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима