Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Недимовић уручио уговоре за куповину трактора у Житорађи

rssBookmark and Share

Житорађа 04.07.2017. Јужна Србија Инфо

Министар пољопривреде у Влади Србије Бранислав Недимовић данас је доделио седам уговора за куповину нових трактора пољопривредницима у Житорађи.

Недимовић уручио уговоре за куповину трактора у Житорађи

Уговори су везани за Правилник о подстицајима за инвестиције у физичкој имовини пољопривредног газдинства за набавку нових тректора на основу кога министарство обезбеђује 65 одсто средстава без ПДВ, а пољопривредници 35 одсто.  

- Један од стратешких циљева Владе Србије и Министарства пољопривреде је да се помогне малим регистрованим пољопривредним газдинствима, који су највише заступљени у овом делу Србије. Доделом нове, савремене механизације врши се замена старе која је купљена пре готово пола века, изјавио је министар Недимовић, нагласивши  да се употребом нове механизације смањују трошкови производње и повећава конкурентност.

Он је нагласио да доделом субвенција малим газдинствима за куповину нове механизације Влада води рачуна о сваком делу Србије и жели да се млади што више баве овом граном привреде.

- За доделу нових трактора Министарству је укупно стигло 2.050 захтева, што је више у односу на претходни период. До сада је обрађено 1.500 захтева. Наш приоритет је замена застареле механизације, рекао је Недимовић и додао да је у последње време ресорном министарству из све четири општине Топличког управног округа стигло много захтева за набавку пољоприредних машина и друге опреме.

Из Житорађе је стигло више од 50 захтева за куповину нових трактора. Недимовић наглашава да су мали пољопривредни произвођачи циљна група којој ће се посветити већа пажња у додели подстицајних средстава.

- Пољопривредници који су конкурисали за куповину нових трактора највећим делом баве се производњом воћа и поврћа. Оно што је неопходно да се уради у наредном периоду јесте да се мали произвођачи удруже јер на тај начин остварују своје интересе, изјавио је министар пољопривреде Недимовић.  

 

Коментара: 0


#   Житорађа   пољопривреда   субвенције   инвестиције   трактор   Бранислав Недимовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима