Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одстрељено 80 дивљих свиња у Топлици, лов продужен

rssBookmark and Share

Прокупље 29.01.2020. Јужна Србија Инфо

У ловиштима Ловачког удружења “Топлица”, сезона лова на дивље свиње је завршена. Лов на ову дивљач почео је 1. октобра прошле и требало је да траје до 15. јануара ове године, али је мало продужен.

Фото: lovackisaveti.rs
Фото: lovackisaveti.rs

-Прокупачки ловци су до сада одстрелили 80 дивљих свиња. Захваљујући доброј припреми, сталном дежурству ловочувара и дисциплини ловаца, ова сезона лова, прошла је без проблема, изјавио је управник Ловачког удружења „Топлица“ Владан Лазић и додао да није забележен ниједан случај криволова нити повређивања ловаца.

Према његовим речима, у лов се није ишло појединачно већ  организовано, по тачно утврђеном распореду.

Лазић је истакао да ловочувари свакодневно обилазе ловишта и да претрагом терена, није забележена појава афричке куге код дивљих свиња.

У протекла два месеца, вршена је и прихрана дивљачи. На Пасјачи, Видојевици и Ргајским планинама, за исхрану животиња утрошено је пет тона кукуруза и 500 килограма соли.

-До краја фебруара, отворен је лов на предаторе, односно на лисицу и вука. Исто тако, у току је и лов на дивље гуске и патке, изјавио је Лазић и додао да је задовољан понашањем свих учесника током ловне сезоне.

Коментара: 0


#   Прокупље   лов   дивље свиње   Ловачко удружење Топлица   сезона лова
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима