Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odstreljeno 80 divljih svinja u Toplici, lov produžen

rssBookmark and Share

Prokuplje 29.01.2020. Južna Srbija Info

U lovištima Lovačkog udruženja “Toplica”, sezona lova na divlje svinje je završena. Lov na ovu divljač počeo je 1. oktobra prošle i trebalo je da traje do 15. januara ove godine, ali je malo produžen.

Foto: lovackisaveti.rs
Foto: lovackisaveti.rs

-Prokupački lovci su do sada odstrelili 80 divljih svinja. Zahvaljujući dobroj pripremi, stalnom dežurstvu lovočuvara i disciplini lovaca, ova sezona lova, prošla je bez problema, izjavio je upravnik Lovačkog udruženja „Toplica“ Vladan Lazić i dodao da nije zabeležen nijedan slučaj krivolova niti povređivanja lovaca.

Prema njegovim rečima, u lov se nije išlo pojedinačno već  organizovano, po tačno utvrđenom rasporedu.

Lazić je istakao da lovočuvari svakodnevno obilaze lovišta i da pretragom terena, nije zabeležena pojava afričke kuge kod divljih svinja.

U protekla dva meseca, vršena je i prihrana divljači. Na Pasjači, Vidojevici i Rgajskim planinama, za ishranu životinja utrošeno je pet tona kukuruza i 500 kilograma soli.

-Do kraja februara, otvoren je lov na predatore, odnosno na lisicu i vuka. Isto tako, u toku je i lov na divlje guske i patke, izjavio je Lazić i dodao da je zadovoljan ponašanjem svih učesnika tokom lovne sezone.

Komentara: 0


#   Prokuplje   lov   divlje svinje   Lovačko udruženje Toplica   sezona lova
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima