Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пчелињак породице Станић који даје и до 10 тона меда годишње

rssBookmark and Share

Лесковац 15.08.2018. Јужна Србија Инфо

Породица Станић се генерацијама уназад бави пчеларством, а данашњи носилац посла Драган Станић се пчеларством професионално бави већ двадесет година. Породица Станић на годишњем нивоу произведе и до 10 тона меда који даље дистрибуира.

Пчелињак породице Станић који даје и до 10 тона меда годишње

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је са својим сарадницима, представницима медија и посетио пчелињак породице Станић у селу Вина.

"Потенцијали за бављење пчеларством у Јабланичком округу још увек су недовољно искоришћени, иако је то делатност од посебног привредног и еколошког значаја. Ова не тако популарна привредна делатност се углавном развија из хобија, разоноде, традиције и љубави према пчелама. На примеру господина Станића видимо и да је ово веома уносан посао. Њему је зато 2015. године уручена награда за произвођача године и слободно можемо рећи да је један од већих пчелара на територији Града", рекао је градоначелник Цветановић.

На подручју Јабланичког округа регистровано је 24 хиљада пчелињих друштава а од тога 300 припада породици Станић из Шишинца.

Власник пчелињака представио је своје производе градоначелнику и новинарима захваливши се градоначелнику и Локалној самоуправи на бризи коју показују пољопривредницима и позвао све младе и заинтересоване да се одлуче за овај животни позив.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   мед   пчеларство   Шишинци   Станић породица
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима