Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршена резидба шљиве на школској економији Пољопривредне школе у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 06.03.2022. Јужна Србија Инфо

Захваљујући повољним временским условима резидба шљиве на школској економији Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ у Прокупљу је завршена.

Завршена резидба шљиве на школској економији Пољопривредне школе у Прокупљу

Координатор практичне наставе у овој школи Слободан Крсмановић изјавио је да су они резидбу шљиве, која се простире на површини од пет хектара, завршили током јучерашњег дана.

Практичној настави придаје се велику значај. Стечено знање у учионицама и  кабинетима наши ученици проверавају и допуњују  на школским парцелама , воћњацима, школској пекари и фарми кока носиља, изјавио је он и додао да су они успоставили сарадњу са многим угледним фирмама из области пољопривреде и прераде, као и регистрованим газдинствима из Прокупља, Блаца и других општина.

По речима Крсмановића образовање уз рад обављаће се и у „Топличким виноградима“ у Гојинововцу, недалеко од Прокупља. Са менаџментом ове фирме, чији виногради се простиру на површини од скоро 50 хектара, недавно је успостављена пословна сарадња.

Ученици су, заједно са својим професорима и наставницима, у пластеницима већ  посадили расад парадајза и паприке.

Поред постојећа четири пластеника, у којима се производе многе повртарске пољопривредне културе, ове године планирано је подизање још једног  пластеника.

 -Ученици свих образовних профила своје знање и вештине моћи ће да покажу на многим такмичењима Пољопривредних школа Србије, која ће се у наредном периоду  одржати у Тополи, Пожаревцу и Футогу, рекао је Крсмановић.

Коментара: 0


#   Прокупље   шљива   Радош Јовановић Сеља ПШ   резидба
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима