Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник Вучић посетио Врање - отворена фабрика Teklas

rssBookmark and Share

Врање 14.03.2022. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Врање, где је обишао фабрику компаније HAIX oprema d.o.o. и присуствовао свечаном отварању фабрике Teklas Automotive d.o.o.

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл
Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Председник Вучић је одржао састанак са челницима компаније HAIX и присуствовао потписивању Меморандума о разумевању између Републике Србије и ове немачке компаније, на који су потпис ставили министарка привреде Анђелка Атанасковић и финансијски директор компаније HAIX Маркус Линс. Он је обишао погоне нове фабрике која производи обућу намењену војсци, полицији и ватрогасцима и рекао да је од 88 радника, који су први добили посао, чак њих 85 радило у фабрици обуће Geox, као и да компанија HAIX oprema d.o.o планира да запосли још око 650 тих радника. 

"Врање је много важно за Србију. Обећали смо да ћемо да се боримо и изборили смо. Већ више од трећине људи који су изгубили посао у фабрици Geox сада има посао, а до краја године ће скоро сви имати ново запослење", истакао је председник и представнику немачке компаније рекао да су ови радници сада много задовољнији због другачијег односа према запосленима и да му је драго што то чује. 

Током посете Врању, председник Вучић је присуствовао и отварању фабрике турске компаније за производњу ауто-делова Teklas Automotive и, том приликом, истакао да ова компанија већ има фабрику у Владичином Хану и да подиже развој тог места, али и југа Србије. 

„Посебно сам срећан и поносан. Доласком у Врање променили сте судбину овог округа. Увек су компаније из Турске пружале огромну помоћ. Kада смо их молили да оду у Kрупањ после поплава,  тада су тамо одржавали посао. Kада смо молили да дођу у Врање и прихвате људе који су изгубили посао у фабрици Geox, они су то и урадили. Иду у мала места у која обично други инвеститори не би ни ишли. Teklas је  буквално спасао и Владичин Хан и Сурдулицу и Врање. Нама Пчињски округ не би опстао без овога. Срећан сам када видим шта смо урадили, упркос свима који су говорили да нећемо успети. У фабрици Teklas Automotive ће до краја године радити готово 1.500 људи“, поручио је председник Вучић. 


#   Врање   Александар Вучић   аутомобили   Геокс   Теклас фабрика   HAIX   Наикс
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима