Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik Vučić posetio Vranje - otvorena fabrika Teklas

rssBookmark and Share

Vranje 14.03.2022. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vranje, gde je obišao fabriku kompanije HAIX oprema d.o.o. i prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Teklas Automotive d.o.o.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll
Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je održao sastanak sa čelnicima kompanije HAIX i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i ove nemačke kompanije, na koji su potpis stavili ministarka privrede Anđelka Atanasković i finansijski direktor kompanije HAIX Markus Lins. On je obišao pogone nove fabrike koja proizvodi obuću namenjenu vojsci, policiji i vatrogascima i rekao da je od 88 radnika, koji su prvi dobili posao, čak njih 85 radilo u fabrici obuće Geox, kao i da kompanija HAIX oprema d.o.o planira da zaposli još oko 650 tih radnika. 

"Vranje je mnogo važno za Srbiju. Obećali smo da ćemo da se borimo i izborili smo. Već više od trećine ljudi koji su izgubili posao u fabrici Geox sada ima posao, a do kraja godine će skoro svi imati novo zaposlenje", istakao je predsednik i predstavniku nemačke kompanije rekao da su ovi radnici sada mnogo zadovoljniji zbog drugačijeg odnosa prema zaposlenima i da mu je drago što to čuje. 

Tokom posete Vranju, predsednik Vučić je prisustvovao i otvaranju fabrike turske kompanije za proizvodnju auto-delova Teklas Automotive i, tom prilikom, istakao da ova kompanija već ima fabriku u Vladičinom Hanu i da podiže razvoj tog mesta, ali i juga Srbije. 

„Posebno sam srećan i ponosan. Dolaskom u Vranje promenili ste sudbinu ovog okruga. Uvek su kompanije iz Turske pružale ogromnu pomoć. Kada smo ih molili da odu u Krupanj posle poplava,  tada su tamo održavali posao. Kada smo molili da dođu u Vranje i prihvate ljude koji su izgubili posao u fabrici Geox, oni su to i uradili. Idu u mala mesta u koja obično drugi investitori ne bi ni išli. Teklas je  bukvalno spasao i Vladičin Han i Surdulicu i Vranje. Nama Pčinjski okrug ne bi opstao bez ovoga. Srećan sam kada vidim šta smo uradili, uprkos svima koji su govorili da nećemo uspeti. U fabrici Teklas Automotive će do kraja godine raditi gotovo 1.500 ljudi“, poručio je predsednik Vučić. 


#   Vranje   Aleksandar Vučić   automobili   Geoks   Teklas fabrika   HAIX   Naiks
@avucic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima