Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Секретаријат за инвестиције: Грађани позвани да учествују у изради плана изградње

rssBookmark and Share

Ниш 17.11.2018. Јужна Србија Инфо

Грађани својим предлозима могу да утичу у изради плана за изградњу за 2019. годину. И поред позива, проблем недоваљна заинтересованост грађана, речено је новинарима у Секретаријату за инвестиције у Нишу.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Суштина је препознавање реалних потреба грађана у својим срединама, и шта је то што им је заиста недостаје, вртић, школа, здравствена установа или неки други објекат, или установа од значајна за свакодневнни живот.

Своје захтеве, грађаним могу да предају или својим општинама, или у самом Секретаријату, рекао је секретар Секретаријата за инвенстиције Ванча Димитров, на јучерашњем дружењу са новинарима.

Бранко Стефановић, такође из нишке "Канцеларије за инвестиције", каже да су грађани још увек незаинтересовани у укључивање у буџетски процес, пре свега због необавештености, или неповерења у сам ток процеса. Он додаје, да веће интересовање постоји код старијих суграђана и оних са вишим степеном образовања, а то управо показују резултати истраживања УНДП-а и Швајцарске агенције за развој.

Током 2019. године следи доношење плана јавних инвенстиција са одређеним роковима. Предвиђено је да грађани имају кључну улогу у одлучивању, односно у самом буџетском процесу.

Коментара: 0


#   Ниш   буџет   Секретаријат за инвестиције   Ванча Димитров   Бранко Стефановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима