Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sekretarijat za investicije: Građani pozvani da učestvuju u izradi plana izgradnje

rssBookmark and Share

Niš 17.11.2018. Južna Srbija Info

Građani svojim predlozima mogu da utiču u izradi plana za izgradnju za 2019. godinu. I pored poziva, problem nedovaljna zainteresovanost građana, rečeno je novinarima u Sekretarijatu za investicije u Nišu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Suština je prepoznavanje realnih potreba građana u svojim sredinama, i šta je to što im je zaista nedostaje, vrtić, škola, zdravstvena ustanova ili neki drugi objekat, ili ustanova od značajna za svakodnevnni život.

Svoje zahteve, građanim mogu da predaju ili svojim opštinama, ili u samom Sekretarijatu, rekao je sekretar Sekretarijata za invensticije Vanča Dimitrov, na jučerašnjem druženju sa novinarima.

Branko Stefanović, takođe iz niške "Kancelarije za investicije", kaže da su građani još uvek nezainteresovani u uključivanje u budžetski proces, pre svega zbog neobaveštenosti, ili nepoverenja u sam tok procesa. On dodaje, da veće interesovanje postoji kod starijih sugrađana i onih sa višim stepenom obrazovanja, a to upravo pokazuju rezultati istraživanja UNDP-a i Švajcarske agencije za razvoj.

Tokom 2019. godine sledi donošenje plana javnih invensticija sa određenim rokovima. Predviđeno je da građani imaju ključnu ulogu u odlučivanju, odnosno u samom budžetskom procesu.

Komentara: 0


#   Niš   budžet   Sekretarijat za investicije   Vanča Dimitrov   Branko Stefanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima