Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски: Да се Ниш опоравља показује и раст броја запослених у последњих неколико година

rssBookmark and Share

Ниш 17.12.2020. Јужна Србија Инфо

Број запослених у последњих неколико година износи 25 одсто што је показатељ опоравка Ниша после 2 000. године када су у граду продата готово сва велика предузећа и када су пропали гиганти попут Машинске индустрије и Електронске индустрије, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Сотировски: Да се Ниш опоравља показује и раст броја запослених у последњих неколико година

Опоравак је започет захваљујући помоћи државе и лично председнику Александру Вучићу отварањем седам нових фабрика, истакла је градоначелница Ниша у изјави за ТВ „Пинк“.

Она је подсетила да ће Ниш на пролеће добити још једну велику фабрику кинеског инвеститора који је лидер у производњи ЛЕД расвете за аутомобилску индустрију која ће запослити 1.000 радника.

„Ја не тврдим да је све идеално, увек ћете наћи одређен проценат становника који тешко живи“, додала је градоначелница и оценила да је, сагледавајући стање у целини, стандард Нишлија бољи и да Ниш последњих година, захваљујући опоравку, није више „долина гладних“.

Она је напоменула да се од опозиције може чути да запослени у отвореним фабрикама примају мале плате, али ако прођете поред паркинга тих фабрика и погледате све те аутомобиле, уверићете се да тврдње опозиционара нису тачне.

Не само да се сада возе бољи аутомобили, оживело је тржиште некретнина, продају се и купују станови што указује такође на опоравак.

Према њеним речима, држава је за наредну годину планирала неколико великих инфраструктурних пројеката који ће обрадовати Нишлије.

Град планира изградњу аква парка у Нишкој бањи, то је градска инвестиција и начин да бањи вратимо ранији сјај, градимо станове за младе научнике, предвидели смо више пара у идућој години за породице са више деце, за вантелесну оплодњу, навела је Драгана Сотировски и напоменула да је град водио рачуна да планирањем буџета за наредну годину покрије све области.

 

 

 

 

 

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   запошљавање   Драгана Сотировски   Нишка Бања   аква-парк   фабрика   статистика   Капитални пројекти
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима