Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спој квалитета и доброг пословања - производи Еко плантаже "Тамњаница и "Бакине тајне" заједно на тражишту

rssBookmark and Share

Бела Паланка 15.11.2023. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Новинари из региона у уторак, на Еко плантажи "Тамњаница" у близини Беле Паланаке али и Ниша, имали су прилику да се упознају са несвакидашњим производима, који су настали као добар пример удруживања два врхунска бренда. Иначе, "Тамњаница" је широм света позната по својим пољима лаванде и извозу уља у иностранство.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Џем са ракијом, шљивом и кајсијом бренда "Бакина тајна" настали су управо од дела прозвода са Еко плантаже "Тамњаница", добром сарадњом две фирме.

Већ светски позната ракија “Не сјећам се” чији је идејни творац, поред власника  Горазда Чука и хрватски вајар из Загреба Петар Хрануели, прозведена од шљива са Тамнњнице, главни је "кривац за настанак иновативних производа врхунског квалитета, као што су џем са шљивом и кајсијом 

Обилазак дестилерија…

Обилазак дестилерије…

Поред упознавања са новим производима на тржишту, домаћини су новинаре повели у облазак процеса производње уља од лаванде и ракије, односно приређена је посета дестилеријама.

Маја Кнежевић, испред "Бакине тајне" и медијима већ добро познат власник "Тамњанице" Горазд Чук, слажу се да само добар квалитет и пословно удруживање, могу да наћу пут до пробирљивих купаца на тржишту.

Поља лаванде на југу Србије привукла су пажњу Горазда Чука, Словенца из Љубљане, који је дошао у село Тамњаница и покренуо производњу, али вођен осећајем и искуством, знао је да то није довољно  Како би привукао што већи број људи и скренуо пажњу јавности, направио је највећу галерију уметничких дела “Пигмалион” где излажу сликари и вајари из читавог региона

За добру атмосферу "парти кривац" побринуо се хрватски вајар из Загреба Петар Хрануели, одрстао на острву Брач.

Он је пре три године године представио своја дела, која су била инспирација за ракију “Не сјећам се” која је и промовисана током изложбе. Ова ракија произведена од шљива са Тамнњнице еко плантаже, добила је велику Златну медаљу на новосадском Сајму пољопривреде.. 

Петар који своја дела излаже у најпрестижнијим галеријама у региона, каже да му савки боравак у Тамњаници, којој се стално враћа, даје посебну инспирацију и која има посбно место у његовом животу и уметничком раду.

"Тамњаница" плантаже, "Бакина тајна", "Пигамалион Тамњаница", удруживање произвођача и квалитет, Србија, Словенија, Хрватска, све надомак Ниша. ракија, вино, лаванда, џемови, ајвар, природна козметика, уметност, свакако догађај за памћење.


#   Бела Паланка   ракија   џем   Пигмалион Тамњаница   Петар Хрануели   Горазд Чук   Тамњаница   Бакина тајна
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима