Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Турци уплатили аванс за "Слогу"

rssBookmark and Share

Владичин Хан 14.09.2015.

Представници турске компаније "Теклас" данас су уплатили аванс у износу од 16 милиона динара и предали понуду за откуп имовине општине Владичин Хан - некадашње фабрике АД "Слога"

Турци уплатили аванс за "Слогу"

Ово је изјавио народни посланик Горан Младеновић.

Турска компанија "Теклас" бави се  проиводњом делова за ауто индустрију, који су заступљени код преко 30 најпознатијих светских произвођача аутомобила. Спректар производа се креће од делова за расхладне до делова за кочионе уређаје.

Предузеће Слога је у стечају и више пута је покушана продаја имовине. Углавном су се јављали интересенти за делове. Турска компанија је ушла у процес куповине главног производног погона и локације.

Ово предузеће почело је са радом 1954. године и имало је 300 запошљених. Основну делатност је чинила производња фурнира, школског, предшколског, канцеларијског и осталог намештаја. Дрвна индустрија "Слога" је пре пропасти због катастрофалне приватизације деценијама била југословенски лидер у производњи и извозу намештаја за опремање вртића, школа и канцеларијског простора.

Агенција за приватизацију, која је тужила општину Владичин Хан што је пре више од 15 година пренела седам хектара земљишта и 10.000 квадрата "Слоге" у власништво индустријске зоне, изгубила је спор у Привредном суду у Лесковцу.

Дрвна индустрије "Слога" је у стечају од 26. јануара 2009. године. Тада је без посла остало преосталих 160 радника.

Покривене фабричке хале од десет хиљада квадрата "Слоге" су дуже време празне, али су добро очуване.

Народни посланик Горан Младеновић, који је раније био председник општине Владичин Хан, је више пута покушавао да нађе купца за овај комплекс. Очекивало се да ће, такође турска, фабрика Џинси покренути погон производње фармерки и других одевних предмета од џинса.

Отварањем фабрике и новим радним местима отвориће се шанса за становнике ханске општине, у којој су, некада значајне фабрике, престале да раде у процесу транзиције и приватизације. Пропали су "Делишес", "Ханпласт", "Балкан брик", Фабрика омотног папира и амбалаже, Дрвна индустрија "Слога", Механизација,"Ерозија" и друга предузећа, због којих је на улици више од пет хиљада радника.

Коментара: 0


#   Владичин Хан   Горан Младеновић   привреда   приватизација   председник општине   Балкан Брик   Агенција за приватизацију   без посла   Теклас ауто компанија   Слога В.Хан
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима