Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Владичином Хану шију и за Финце

rssBookmark and Share

Владичин Хан 08.02.2014. извор: Вечерње Новости

Док радници „Јумка“ из Врања и даље штрајкују, упослени у „Профитном центру“ тог предузећа од пре недељу дана су почели да раде

У Владичином Хану шију и за Финце

Док радници „Јумка“ из Врања и даље штрајкују и не одустају од својих захтева, упослени у „Профитном центру“ тог предузећа у Владичином Хану од пре недељу дана су почели да раде. Како нам је рекао Горан Младеновић, шеф тог дела компаније, „Профитни центар“ је добио решење да у време штрајка мора да обезбеди минимум процеса рада.

- Радници су ангажовани на изради делова униформе за финску војску. То је посао који је још прошле године уговорен и који полако приводимо крају - рекао је Младеновић.

Већина радника „Профитног центра“ од 96 запослених, до пре недељу дана такође је обуставила рад. И они су, као и колеге из Врања, незадовољни тиме што им „Јумко“, који је у већинском власништву државе, дугује седам зарада и порезе и доприносе.

- Генерални директор је обећао да ће до 10. фебруара бити исплаћена једна зарада а друга да буде припремљена до краја месеца. Иначе, 24. јануара добили смо решење на основу ког морамо да обезбедимо минимум процеса рада у време штрајка, па су се радници вратили послу - каже Младеновић.

Последња исплаћена зарада је за мај прошле године а радници су је добили уочи Нове године. Иако „Профитни центар“ готово стално има посла, зараде не само да су нередовне, него су знатно мање и од просека општине, који је у децембру износио око 33.000 динара.

 

Коментара: 0


#   Владичин Хан   Горан Младеновић   Јумко
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима