Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Горан Младеновић: Испунили смо обећања која смо дали!

rssBookmark and Share

Владичин Хан 31.12.2017. ОК радио

Од свих планираних активности у 2017. години реализовали смо све што смо и обећали грађанима, а најважније је да смо отворили нова радна места и побољшали инфрструктуру, наводи Горан Младеновић, председник општине Владичин Хан, сумирајући резултате рада локалне самоуправе на крају године.

Горан Младеновић: Испунили смо обећања која смо дали!

Младеновић додаје и да је оно по чему ће бити упамћена ова година у Владичином Хану , управо запошљавање већег броја људи у компанији „Теклас“, где је за последњих годину ипо дана примљено више од 500 радника.

- Све то Владичин Хан не би могао да оствари да није имао безрезервну подршку првог човека Србије Александра Вучића. Будућност Хана зависи од „Текласа“ и људи који у њему раде, јер су планови турског инвеститора да у 2018. години упосли још 500 радника у новом погону који је тренутно у изградњи. „Теклас“ није само утицао на квалитет живота у Владичином Хану, већ и на читав округ, јер у овој фабрици око 10 одсто запослених долази из Врања и Сурдулице. На евиденцији Националне службе за запошљавање током прошле године било је 3.450 људи, а ове године је та цифра смањена на2.944, што недвосмислено показује да се захваљујући „Текласу“, али и осталим предузећима као што су „Нектар“, „Беланова“, „Смелтинг“  смањила незапосленост у Хану - указује Младеновић.

Протекла година у Хану биће упамћена и по асфалтирању путева у планинским селима, али и у градској средини. Младеновић посебно наглашава да ће таква политика развоја бити настављена и у наредном периоду.

- Током осамдесетих и деведесетих година прошлог века изградња путне инфраструктуре у селима је била запостављена, тако са сломом привреде, наше становништво није имало алтернативу на селу. С обзиром да општина доста подстиче развој пољоприведе, улагање у путеве нам је приоритет. Издејствовали смо и изградњу петље са аутопута Коридора 10 у селу Грамађе, чиме ће значајно био скраћен пут у Индустријску зону. Такође, оно што је од великог значаја за будућност општине и читавог Пчињског округа је решавање будућности „Фопе“. Одлуком суда сва имовина овог предузећа је враћена у стечајну масу. Постоје заинтересовани инвеститори из Кине, Бугарске и Турске за погон ове фирме у Индустријској зони - најављује Младеновић.

Општина ову годину завршава са суфицитом од 100 милиона. За наредну годину су планирана улагања и у воидоснабдевање, пољопривреду, туризам, запошљавање као и промоцију новог симбола града и читаве земље моста „Врла“ на Коридору 10.  

ОК радио

Коментара: 0


#   Владичин Хан   Горан Младеновић   незапосленост   ОК Радио
@okradio_rs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима