Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Компанија Палфингер доноси у Ниш најмодернију технологију и опрему, избори можда и пре 2. марта

rssBookmark and Share

Ниш 12.09.2023. РТС, ТАНЈУГ

Председник Александар Вучић изјавио је, на обележавању почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније Палфингер у Нишу, да ће та фабрика донети у Ниш најмодернију технологију и опрему, као и да са представницима те компаније већ разговара о томе да направе развојно истраживачки центар у Нишу.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Србија као "земља кранова" добија прву фабрику кранова

Председник Александар Вучић изјавио је да се Србија интензивно гради и да није случајно што ћемо као "земља кранова" ускоро имати и фабрику кранова.

"У овој компанији су човек и радник на првом месту. Ова компанија је светски лидер и учествује са више од 35 одсто дизалица и кранова", истакао је Вучић у обраћању. Казао је да је главни производ Палфингера дизалица са зглобом на камиону која је доступна у око 150 модела. Хвала што сте изабрали Србију и Ниш", поручио је Вучић.

"Ова земља се интензивно гради и рекао бих да не случајно многи наши земљу данас називају земљу кранова, било би бесмислено да у земљи кранова немамо фабрику кранова и зато вам хвала на томе", рекао је Вучић.

У Нишу почела изградња фабрике аустријске компаније Палфингер. Вредност инвестиције већа од 35 и по милиона евра. "То је за нас драмтично важно, јер ће анагажовати много младих људи са нишког универтитета и то је огроман успех", рекао је Вучић.

Почетак радова на изградњи фабрике Палфингер у Нишу

Почетак радова на изградњи фабрике Палфингер у Нишу

Изразио је уверење да ће после Палфингера доћи и нови инвеститори. Подсетио је да је Палфингер компанија која постоји још од 1932 године и нагласио да је реч о компанијиа која је најбоља у својој бранши.

"Нето плате радника у фабрици ће бити значајно веће од просечних, али важније је још што Палфингер гарантује сигурност. То су озбиљни људи који долазе дугорочно. Доносе најмодернију технологију и опрему, а радиће 375 запослених", рекао је Вучић.

Подсетио је да Палфингер производи зглобове за кранове и дизалице за камионе. Вучић је додао да највише производе за америчко тржиште.

"Из овог сукоба у свету САД је изашла као неко ко је најјачи и најснажнији, пошто имају проблеме и цела Европа и Кина, али они имају велики пласман у Америци. Одавде ће све ићи у извоз, углавном за Немачку, Француску, Аустрију и Словенију. Ово ће бити додатни подстицај за нишку привреду, али и буџет Србије.

Вучић је рекао да би нова фабрика Плафингера требало да буде играђена до јуна.

Вучић: Одговорићу опозицији, избори можда и пре марта

Прочитао сам писмо опозиционих странака, по њима избори треба да буду најкасније до 2. марта, можда ће бити и пре тог рока, до краја месеца добиће одговор, биће задовољни одлуком, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Нишу.

РТС, Танјуг

Извештај: Јелена Мариновић

 


#   Ниш   Александар Вучић   фабрика   Палфингер фабрика
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима