Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић отворио филипински "ИМИ", другу фабрику за протекла два дана у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 29.09.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Након јучерашњег отварања аустријске фабрике лед-расвете "Цумтобел", данас је пуштена у рад филиписка фабрика електронских ауто-компоненти ИМИ у Нишкој Бањи.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Данас је у Нишкој Бањи отворена фабрика филипинске компаније "ИМИ", која ће призводити електронске ауто-компоненте.

Ову модерну фабрику. заједнички су отворили председник Србије Александар Вучић и менаџмент ИМИ-ја.

"Отварамо врата будућности 21. века и постајемо део глобалних трендова", рекао је председник Србије Александар Вучић и додао да је веома поносан на чињеницу да је након две године посао на завршетку ове фабрике приведен крају, да је овде већ ради 74 људи, углавном из Ниша и околине, а да ће их бити и 1.200, уз даљи раст броја запослених.

"Ја се никад се нећу уморити долазака у Ниш и отварања нових фабрика".

"Покушаћемо да од Ниша направимо регионални индустријски центар и захвалан сам свим Нишлијама који су оберучке прихватили све инвеститоре на најбољи начин", изјавио је Вучић уз поруку руководству ИМИ-ја да ће увек имати помоћ државе и локалне самоуправе, јер сви желимо већи профит, веће зараде и веће запошљавање.

"ИМИ иновативна компанија да јој требају високоопбразовани људи, што нама говори да нам треба реформа школства и високог образовања, како би одгворили тренутку и модерним трендовима", приметио је Вучић и додао да 15 одсто запослених биће високо образовни кадар, са високим примањима.

 

Коментара: 0


#   Ниш   запошљавање   Александар Вучић   Нишка Бања   председник Србије   ИМИ компанија   електроника   Филипини   ауто индустрија
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима