Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У наредна два месеца долазак Вучића у Ниш и почетак рада фабрика "Ими" и "Цумтобел"

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је данас на конференцији за новинаре, одржаној у Градској кући, да ће у Нишу у наредна два месеца бити отворене фабрике Цумтобел и ИМИ и да ће почети изградња прве фазе станова за припаднике снага безбедности.

У наредна два месеца долазак Вучића у Ниш и почетак рада фабрика "Ими" и "Цумтобел"

„Нас очекују нова запошљавања јер нам предстоји отварање ИМИ-ја и Цумтобела. Председник државе Александар Вучић присуствоваће отварању ових фабрика али и почетку изградње станова за припаднике Војске и Полиције. Управо овај двогодишњи период обележила је снажна подршка Владе Србије и самог председника Вучића граду Нишу јер без државне помоћи тешко да бисмо успели да реализујемо овако значајне инвестиције“, рекао је Булатовић.

Булатовић наглашава, да ће се новим запошљавањем стопа незапослености у нашем граду додатно смањити.

Тренутно је у Нишу око 26 000 незапослених, а број новозапослених Нишлија повећан је за 16 000, износи Бучатовић.

Булатовић је нагласио да је и број туриста повећан за готово 100 процената и да је то последица свеукупног привредног амбијента и атмосфере која влада у граду. Када је реч о пројекту станоградње,

Ниш и Врање су први градови у Србији у којима ће почети реализација овог државног пројекта.“ Сремни смо у потпуности за прву фазу у којој ће се градити 198 станова, а паралелно радимо и на припремању нове локације за станове ,“каже градоначелник.

Он је, осврћући се на извештај који је поднео одборницима СГ Ниша, рекао да су претходне две године биле тешке и да је Град успео да врати 2,6 милиона дугова, наслеђених из претходног периода, да стабилизује јавне финансије, редовно сервисира текуће обавезе и то без икаквог новог задуживања.

Држава на рачун Града Ниша уплатила 330 милиона динара, новац је на рачуну града и да ће се искористити у случају непредвиђених трошкова, као што је на пример решавање проблема у Пчелици, такође проблем који је ова градска власт наследила, каже Булатовић и истиче је да је Градска кућа отворена за сва питања грађана, њихове сугестије и предлоге.

Коментара: 0


#   Ниш   Врање   Александар Вучић   Дарко Булатовић   станови   градска кућа   градска власт   безбедносне снаге   Цумтобел   ИМИ компанија
@avucic @DarkoBulatovic_ @zumtobelgroup @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима