Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У истом тренутку у Нишу и Врању положен камен темељац за изградњу станова за снаге безбедности (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 08.02.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Притиском на дугме, у истом тренутку у Нишу и Врању, бетон из машина турске грађевинске компаније "Ташјапи" напунио је камен темљац и тако је симболично означен почетак изгрдње првих станова за припаднике снага безбедности.

Фото: Јужна Србија М.М.
Фото: Јужна Србија М.М.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић у пратњи министра Вулина и министарке Неле Кубуровић, данас је на простору касарне „Стеван Синђелић“, положила темељац за изградњу 190 станова, за припаднике служби безбедности у Нишу.

Брнабић је поручила да држава на тај начин жели да изрази захвалност људима који раде најтеже и најопасније послове и спремни су да жртвују своје животе да би сачували безбедност свих грађана Србије.

Присутне званице, гости и новинари у оба града, могли су на великом екрану да прате синхронизовано обележевање почетка изградње.

Полагању камена темељца, је присутвовала и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, представници Војске Србије, као и МУП-а Србије.

Брнабић је истакла, да је заједно са председником Вучићем, који је означио почетак изградње станова за припаднике снага безбедности у Врању, на истом задатку, а то је да покажу бригу о свим грађанима и квалитету и стандарду њиховог живота.

Она је подсетила на то да је 21. новембра прошле године у Нишу постављен и камен темељац за изградњу научно-технолошког парка Ниш, што је доказ да Влада жели да тај град буде иновациони центар Србије и град електронике.

Отприлике у исто време биће завршена изградња научно-технолошког парка и првих 190 станова, па ћемо поново доћи овде да обележимо усељење наших најмлађих научника и ИТ компанија, као и првих породица припадника служби безбедности, поручила је председница Владе.

Брнабић је најавила и да ће у Нишу у априлу бити постављен камен темељац за нову зграду Електронског факултета, изразивши наду да ће овај пројекат бити завршен у мандату ове владе.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да ће за изградњу станова за припаднике служби безбедности у Нишу из државног буџета бити издвојено 800 милиона динара, а станови ће бити завршени за 12 месеци.

„Град је преузео на себе обавезу да, паралелно са изградњом станова, изгради и недостајућу комуналну инфраструктуру, топловодну мрежу, саобраћајнице, водоводну и канализациону мрежу. Завршили смо јавне набавке и урадили пројекте тако да ће ти послови врло брзо кренути“, истакао је Булатовић.

Он је казао да ће се изградњом станова за припаднике службе безбедности створити услови да део простора касарне „Стеван Синђелић“ који се налази у центру насеља  буде искоришћен за изградњу вртића и мањих спортских терена.


#   Ниш   МУП РС   Драгана Сотировски   Александар Вучић   Александар Вулин   Дарко Булатовић   Стеван Синђелић   станови   Ана Брнабић   изградња   седница Владе   јавне набавке   безбедносне снаге   Војска Србије   камен темељац   Стеван Синђелић касарна   Нела Кубуровић
#GradonacelnicaN @avucic @VulinAleksandar @DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима