Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Wizz Air отвара линију од Ниша до Базела од јула 2015

rssBookmark and Share

Београд 09.12.2014. Јужна Србија Инфо, Авиокарта.нет

Аеродром "Константин Велики" у Нишу ће од јула наредне године бити повезан директном авио линијом са Базелом, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре у Влади Србије.

Wizz Air отвара линију од Ниша до Базела од јула 2015

Wizz Air, највећа лоукост lowcost авиокомпанија у централној и источној Европи, је потврдила да ће успоставити редован саобраћај са нишког аеродрома.

Најављена је линија од Ниша до аеродрома Базел-Милуз-Фрајбург (МЛХ) почев од 3. јула 2015.

Летове ће обављати нови авиони Аирбус А320 са 180 путничких места. Авиони ће из Ниша до Базела летети два пута недељно: понедељком и петком.
Карте за ове летове налазе се у продају преко сајта wizzair.com од уторка 9. децембра у 11 часова, а цена појединачне карте у једном смеру од Ниша до Базела ће бити од 2.999 динара.

Ова цена укључује све таксе, обавезне доплате и бесплатни мањим комадом ручног пртљага.

У Виз еру су истакли да настављају ширење у Србији и да се радују што су у могућности да и другом српском региону омогуће приступ јефтиним авиокартама.

"Нова линија треба да доведе и неке нове посетиоце у Јужну Србију и посебно на Копаоник, чувени ски центар", сматра Џон Стивенсон, извршни потпредседник Виз ера.

Он је истакао и да је због недавног поскупљења услуга на београдском аеродрому за ову компанију заустављен раст у Србији, али да је отварање летова из Ниша нова прилика да се раст наставио.

У саопштењу, које је издала компанија, наводи се да са новом линијом Виз ер има укупно 11 линија из Србије, до седам земаља Европе и да ће саобраћај обављати са два српска аеродрома: Београд и Ниш.

Нишки аеродром тренутно нема редовних или чартер летова. Преговори са Виз ером се воде већ доста дуго, а како би привукли ову и друге авиокомпаније у Нишу су дошли на идеју да спусте цене аеродромских услуга, које су сада скоро бесплатне за сваку авиокомпанију.

Аеродром Базел-Милуз-Фрајбург
Аеродром који опслужује швајцарски град Базел се налази на територији Француске поред града Милуза, а осим ова два града служи и оближњем немачком граду Фрајбургу. Аеродром се налази на самој тромеђи Француске, Немачке и Швајцарске и функционише као јединствено аеродромско предузеће али са три сектора, сваки са својим кодом. Швајцарски је BSL, француски MLH и немачки EAP. Овај аеродром се назива "EuroAirport".

Авиокомпаније могу да бирају на који ће сектор "летети" у зависности од билатералних споразума који имају са три земље. Виз ер ће из Ниша летети до француског сектора (МЛХ), исто као што лети и из Београда или Тузле. Путницима је то, међутим, потпуно свеједно пошто они стижу увек на исти аеродром и могу слободно да се крећу у све три државе, с обзиром да је Швајцарска, иако не и чланица Европске уније део Шенгенске зоне за коју држављанима Србије није потребна виза.

 

 

 

 

 

 

 


#   Београд   саобраћај   аеродром   летови   аеродром Константин Велики   Виз Ер   Базел   low cost
@NisAirport @wizzair @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима