Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Wizz Air otvara liniju od Niša do Bazela od jula 2015

rssBookmark and Share

Beograd 09.12.2014. Južna Srbija Info, Aviokarta.net

Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu će od jula naredne godine biti povezan direktnom avio linijom sa Bazelom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Wizz Air otvara liniju od Niša do Bazela od jula 2015

Wizz Air, najveća loukost lowcost aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, je potvrdila da će uspostaviti redovan saobraćaj sa niškog aerodroma.

Najavljena je linija od Niša do aerodroma Bazel-Miluz-Frajburg (MLH) počev od 3. jula 2015.

Letove će obavljati novi avioni Airbus A320 sa 180 putničkih mesta. Avioni će iz Niša do Bazela leteti dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom.
Karte za ove letove nalaze se u prodaju preko sajta wizzair.com od utorka 9. decembra u 11 časova, a cena pojedinačne karte u jednom smeru od Niša do Bazela će biti od 2.999 dinara.

Ova cena uključuje sve takse, obavezne doplate i besplatni manjim komadom ručnog prtljaga.

U Viz eru su istakli da nastavljaju širenje u Srbiji i da se raduju što su u mogućnosti da i drugom srpskom regionu omoguće pristup jeftinim aviokartama.

"Nova linija treba da dovede i neke nove posetioce u Južnu Srbiju i posebno na Kopaonik, čuveni ski centar", smatra Džon Stivenson, izvršni potpredsednik Viz era.

On je istakao i da je zbog nedavnog poskupljenja usluga na beogradskom aerodromu za ovu kompaniju zaustavljen rast u Srbiji, ali da je otvaranje letova iz Niša nova prilika da se rast nastavio.

U saopštenju, koje je izdala kompanija, navodi se da sa novom linijom Viz er ima ukupno 11 linija iz Srbije, do sedam zemalja Evrope i da će saobraćaj obavljati sa dva srpska aerodroma: Beograd i Niš.

Niški aerodrom trenutno nema redovnih ili čarter letova. Pregovori sa Viz erom se vode već dosta dugo, a kako bi privukli ovu i druge aviokompanije u Nišu su došli na ideju da spuste cene aerodromskih usluga, koje su sada skoro besplatne za svaku aviokompaniju.

Aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg
Aerodrom koji opslužuje švajcarski grad Bazel se nalazi na teritoriji Francuske pored grada Miluza, a osim ova dva grada služi i obližnjem nemačkom gradu Frajburgu. Aerodrom se nalazi na samoj tromeđi Francuske, Nemačke i Švajcarske i funkcioniše kao jedinstveno aerodromsko preduzeće ali sa tri sektora, svaki sa svojim kodom. Švajcarski je BSL, francuski MLH i nemački EAP. Ovaj aerodrom se naziva "EuroAirport".

Aviokompanije mogu da biraju na koji će sektor "leteti" u zavisnosti od bilateralnih sporazuma koji imaju sa tri zemlje. Viz er će iz Niša leteti do francuskog sektora (MLH), isto kao što leti i iz Beograda ili Tuzle. Putnicima je to, međutim, potpuno svejedno pošto oni stižu uvek na isti aerodrom i mogu slobodno da se kreću u sve tri države, s obzirom da je Švajcarska, iako ne i članica Evropske unije deo Šengenske zone za koju državljanima Srbije nije potrebna viza.

 

 

 

 

 

 

 

Komentara: 0


#   Beograd   saobraćaj   aerodrom   letovi   aerodrom Konstantin Veliki   Viz Er   Bazel   low cost
@NisAirport @wizzair @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima