Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зорана Михајловић: Истрага БИА о обрушавању зида у Грделици није готова

rssBookmark and Share

Београд 17.09.2019. ФоНет, Прва, Н1

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић изјавила је да истрага БИА о обрушавању потпорног зида на Коридору 10 у Грделичкој клисури још није завршена, али да ће свакако имати епилог.

Зорана Михајловић: Истрага БИА о обрушавању зида у Грделици није готова

Михајловић је за ТВ Прва рекла да су је због истраге БИА многи критиковали, али да она сматра да је важно видети шта се догодило код инфраструктуре од националног значаја.

"Није још завршена. Свако ко потпише пројекат мора да поднесе одговорност", рекла је Михајловић и додала да је Министарство тражило да се 19 инжењера нађе пред судом части Инжењерске коморе, али пошто је дошло до промена, бивши тужиоци у Комори су поднели оставке, сада се чека формирање новог Суда.

Свакако ћемо имати епилог, додала је она.

Ради се о "једној опуштености" која нас је коштала времена и пара, сматра Михајловић.

Најавила је да ће вероватно, после промена у Инжењерској комори, Министарство вратити овлашћења да могу да издају лиценце инжењерима, које им је одузето 2017. године, јер ниједну лиценцу нису дали годину дана.

Михајловићева је затражила помоћ БИА, због како је тада навела нејасне ствари око урушавања потпорног зида на Коридору 10.

Потом је најављено одузимање инжењерских лиценци због зида у Грделици, а поднете су пријаве против 16 инжењера.

Коментара: 0


#   Београд   ауто-пут   Зорана Михајловић   Грделичка клисура   Грделица   истрага   коридор 10   БИА   кривична пријава   грађевинска дозвола   инжењери   потпорни зид   Министарство грађевинарства   урушавање   Царичина Дол
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима