Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић: Затражена помоћ БИА, нејасне ствари око урушавања потпорног зида на Коридору 10

rssBookmark and Share

Грделичка клисура 22.08.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је за РТС, поводом урушавања заштитне косине на Коридору 10, да је најважније да нико није повређен. Поручује да ниједан километар коридора неће бити пуштен у саобраћај а да пут није безбедан.

Фото: mgsi.gov.rs
Фото: mgsi.gov.rs

Зорана Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а навела да је ангажован додатни извођач који ради на рашчишћавању и да се чека комплетан рачун од "Коридора Србије", а највећи део платиће извођач.

Истиче да је реч о најдужој косини. Михајловићева поручује да деоница Коридора 10 може да буде завршена у року.

Наводи да је помоћ затражена и од БИА, и да то није први пут. Како каже, пошто се дешавају ствари које нису јасне, потребна је одговорност и да се одговори на питања зашто се препројектовало, колико дуго кубуримо с косином и како је то могло бити решено.

Михајловићева каже да ће министарство доставити све потребне податке. Додаје и да ће се видети да ли постоји одговорност оних који су се бавили пројектовањем.

Министарка поручује да је Грделичка клисура најтеже градилиште у Европи. Додаје да је слушала и читала многе тзв. стручњаке који отприлике објашњавају шта је требало да се уради, међутим, поручује да она верује у струку.

Каже да су грешке могуће али да постоје они који ће утврдити одговорност и тада ће јавност занти ко је одговоран.

Михајловићева истиче да је важно да се све заврши и санира што пре и још једном истиче да коридор мора бити безбедан.

Редовно одржавање мостова 

Када је реч о ванредној контроли мостова коју је наложила после трагедије у Ђенови, Михајловићева наводи да се мостови у Србији редовно одржавају, али да је циљ те акције да се покаже у каквом су стању.

Додаје да мостови у Србији јесу безбедни, али да треба видети да ли је негде потребно додатно одржавање.

Направљени су тимови, а прво се контролишу Панчевачки мост, Газела и Мост код Бешке због фреквенције саобраћаја.

Министарка ће се данас састати са 26 градоначелника, а држава опредељује средства за локалне самоуправе намељене плановима који ће омогућити грађанима да лакше дођу до локацијских услова.

Михајловићева истиче да Министарство помаже локалним самоуправама да то саме ураде и да је циљ да када грађани желе нешто да граде, дођу лако до услова и да то чине плански. Издвојено је 30 милона за 26 локалних самоуправа.

На питање о томе да ли у СНС-у постоје поделе када је реч о најважнијим државним питањима, пре свега о КиМ, Михајловићева поручује да је најважније да се сви окупе и буду сложни.

Коментаришући изјаву Ивице Дачића да је његова подршка председнику Вучићу јача него подршка неких појединаца у СНС-у, Михајловићева је рекла да је питање КиМ питање будућности и да нико не треба да соли памет СНС-у јер ће та странка радити у интересу Србије.

Коментара: 0


#   Зорана Михајловић   Грделичка клисура   коридор 10   БИА   потпорни зид   урушавање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима