Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlović: Zatražena pomoć BIA, nejasne stvari oko urušavanja potpornog zida na Koridoru 10

rssBookmark and Share

Grdelička klisura 22.08.2018. RTS, Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS, povodom urušavanja zaštitne kosine na Koridoru 10, da je najvažnije da niko nije povređen. Poručuje da nijedan kilometar koridora neće biti pušten u saobraćaj a da put nije bezbedan.

Foto: mgsi.gov.rs
Foto: mgsi.gov.rs

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a navela da je angažovan dodatni izvođač koji radi na raščišćavanju i da se čeka kompletan račun od "Koridora Srbije", a najveći deo platiće izvođač.

Ističe da je reč o najdužoj kosini. Mihajlovićeva poručuje da deonica Koridora 10 može da bude završena u roku.

Navodi da je pomoć zatražena i od BIA, i da to nije prvi put. Kako kaže, pošto se dešavaju stvari koje nisu jasne, potrebna je odgovornost i da se odgovori na pitanja zašto se preprojektovalo, koliko dugo kuburimo s kosinom i kako je to moglo biti rešeno.

Mihajlovićeva kaže da će ministarstvo dostaviti sve potrebne podatke. Dodaje i da će se videti da li postoji odgovornost onih koji su se bavili projektovanjem.

Ministarka poručuje da je Grdelička klisura najteže gradilište u Evropi. Dodaje da je slušala i čitala mnoge tzv. stručnjake koji otprilike objašnjavaju šta je trebalo da se uradi, međutim, poručuje da ona veruje u struku.

Kaže da su greške moguće ali da postoje oni koji će utvrditi odgovornost i tada će javnost zanti ko je odgovoran.

Mihajlovićeva ističe da je važno da se sve završi i sanira što pre i još jednom ističe da koridor mora biti bezbedan.

Redovno održavanje mostova 

Kada je reč o vanrednoj kontroli mostova koju je naložila posle tragedije u Đenovi, Mihajlovićeva navodi da se mostovi u Srbiji redovno održavaju, ali da je cilj te akcije da se pokaže u kakvom su stanju.

Dodaje da mostovi u Srbiji jesu bezbedni, ali da treba videti da li je negde potrebno dodatno održavanje.

Napravljeni su timovi, a prvo se kontrolišu Pančevački most, Gazela i Most kod Beške zbog frekvencije saobraćaja.

Ministarka će se danas sastati sa 26 gradonačelnika, a država opredeljuje sredstva za lokalne samouprave nameljene planovima koji će omogućiti građanima da lakše dođu do lokacijskih uslova.

Mihajlovićeva ističe da Ministarstvo pomaže lokalnim samoupravama da to same urade i da je cilj da kada građani žele nešto da grade, dođu lako do uslova i da to čine planski. Izdvojeno je 30 milona za 26 lokalnih samouprava.

Na pitanje o tome da li u SNS-u postoje podele kada je reč o najvažnijim državnim pitanjima, pre svega o KiM, Mihajlovićeva poručuje da je najvažnije da se svi okupe i budu složni.

Komentarišući izjavu Ivice Dačića da je njegova podrška predsedniku Vučiću jača nego podrška nekih pojedinaca u SNS-u, Mihajlovićeva je rekla da je pitanje KiM pitanje budućnosti i da niko ne treba da soli pamet SNS-u jer će ta stranka raditi u interesu Srbije.

Komentara: 0


#   Zorana Mihajlović   Grdelička klisura   koridor 10   BIA   potporni zid   urušavanje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima