Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Исхитрена промоција лошег укуса, одличне књиге Марије Ранђеловић

rssBookmark and Share

Бановина 22.10.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Дуго најављивана промоција одличне књиге, која заслужује епитет уџбеника "Образовна политика и медијска писменост" др Марије Ранђеловић, пала је на испиту медијске културе.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Марљивост и упорност нису увек гаранција доброг укуса, а то управо доказује догађај - промоција нове књиге др Марије Ранђеловић из Ниша, на привремном раду у Београду, одржаног у великој сали Универзитета у Нишу.

Ауторка, о чијем раду треба рећи само речи хвале, очигледно се није практично снашла у теми о којој сама пише у својој новој књизи. Дух промоције протекао је у паланчко-кич атмосфери, који Бановина (Универзитет у Нишу) не заслужује. 

Успавану атмосферу препуне сале познаника и родбине, који су засигурно спонтано и искрено желели да присуствују још једном доказу напредка и успеха Марије Ранђеловић је реметила упорна звоњава мобилних телефона.

Градски турбо-политичари, некада извршни функционери локлне власти као гости, са сумњивим моралним, интелектуалним и људским потенцијалом, склони свом површном медијском промовисању и сензационалности (само да сам виђен), руководиоци јавних предузећа, само су појачали осећај оног питања: "Шта се дешава и шта ја радим овде, кад је тема промашена".

Брз и искрено заслужен професионални напредак ауторке Марије Ранђеловић, није успео бар у овом примеру да испрати свеобухватност теме о којој пише, притом су управо за то криве друштвене мреже, толико критиковане на самој промоцији. За тај превид и дефакто несуспех, "крива" је сама ауторака, вероватно заслепљена речима хвале и "обожавања" такозваних пријатеља на Фејсбуку, склоних полтронству.

Ово је одличан пример у каријери Марије Ранђеловић за њен духовни развој, која ће потпуно разумети овај текст, знати да извуче поуку и притом положи испит не неком следећем "поправном". 

Сама промоција је имала свој класичан ток .. Издавачи . . Реч издавача, реч професора и као шлаг на торту и освежење, Мирјана Бобић Мојсиловић, која је покушала да "извади" учмалу атмосферу у свом познатом градском (читај урбаном) маниру "београдског круга двојке".  Да, . и успела је у томе. Без ње, Мирјане, вече би се претворило у толико већ виђени отаљавајући скуп спонзора и дужника.

Културно-уметнички наступ (никад чули) гастарбајтерске групе из Беча под називом "Динамка и Ди-џеј Грапели" по принципу увежбаности "срешћемо се на корони" само је још више допринео "брзој естрадној" организацији промоције, понаваљам, јако добре књиге.

У неком футуру, са мање емоција и мање самољубивости, ауторка ће потпуно заслужено оправдати свој нови статус "члана круга двојке".


#   друштвене мреже   промоција   медији   Бановина   Универзитет у Нишу   Марија Ранђеловић   Мирјана Бобић Мојсиловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима