Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Војтеховски: Никада нисам била члан ЈУЛ-а!

Bookmark and Share

20.03.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

У јавности се често прича о онима који мењају странке и обично их напуштају када падну са власти.
Тако се говори да је Татјана Војтеховски била активни члан ЈУЛ-а. Она каже нисам, а у изјави Синише Вучинића, високог функционера ЈУЛ-а стоји, сасвим нешто друго.

Војтеховски: Никада нисам била члан ЈУЛ-а!

Јавна је тајна, да су многи новнари, буквално чланови политичких странака, или блиски некој од опција. Отуда и питање, због чега се негира своја прошлост? 

У протекло време у медијима, и на друштвеним мрежама, могли смо да видимо расправу, односно коментаре, везане за познату телевизијску новинарку, Татјану Војтеховски, за коју неки тврде, да је била члан ЈУЛ-а?

Све то, не би био проблем, да као и увек у Србији, имамо два, потпуно различита става, мишљења, или "две истине".

Новинар Јужне Србије Инфо, упутио је молбу за разговор Татјани Војтеховски, са кључним питањем, да ли је била члан Југсловенске левице, шире, "Да ли сте Ви лично били члан неке политичке странке, тачније, да ли сте били члан ЈУЛ-а?

Војтеховски је у СМС поруци одговорила, односно, како се то медијски каже, дала је изјаву.

Изјаву преносимо у целости.  

"Поједини наводе да сам издајница, да радим против државе, да сам Харадинајева плаћеница, Сорошева плаћеница, курва, дроља. Поједини наводе, да ме треба убити и силовати. Хоћете за све то да ме питате? Наравно да никад нисам била члан ЈУЛ-а. Свако ко је икад причао о цени горива, или цени струје, тог тренутка се бавио политиком. То је моја цела изјава", рекла је Војтеховски.

Некадашњи блиски сарадник новинарке Војтеховски, и тадашњи функционер ЈУЛ-а, Сииша Вучинић, данас тврди нешто сасавим супротно.

Вучинић за Јужну Србију Инфо каже, да је Војтеховски још од 1994. године, била активан члан Југословенске левице, као и да он лично, нема проблем, да то и докаже.

Синиша Вучинић, није само потврдио њено учешће у партији, он додаје, да је Војтеховски била "диван члан странке", и да су сви поносни на њену страначку активнист, шта год то значило?!

Како год, ова тема је неисцрпна, а свима нама, који учествујемо у информисању грађана и креирању јавног мишљења, остаје на савести, да живимо са тим и са својом историјском обавезом, која носи одговорност.


#   новинари   медији   политика   слобода медија   политичке странке   Татјана Војтеховски   Синиша Вучинић
@TVojtehovski @SinisaVucinic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима