Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vojtehovski: Nikada nisam bila član JUL-a!

Bookmark and Share

20.03.2019. Z.S. Južna Srbija Info

U javnosti se često priča o onima koji menjaju stranke i obično ih napuštaju kada padnu sa vlasti.
Tako se govori da je Tatjana Vojtehovski bila aktivni član JUL-a. Ona kaže nisam, a u izjavi Siniše Vučinića, visokog funkcionera JUL-a stoji, sasvim nešto drugo.

Vojtehovski: Nikada nisam bila član JUL-a!

Javna je tajna, da su mnogi novnari, bukvalno članovi političkih stranaka, ili bliski nekoj od opcija. Otuda i pitanje, zbog čega se negira svoja prošlost? 

U proteklo vreme u medijima, i na društvenim mrežama, mogli smo da vidimo raspravu, odnosno komentare, vezane za poznatu televizijsku novinarku, Tatjanu Vojtehovski, za koju neki tvrde, da je bila član JUL-a?

Sve to, ne bi bio problem, da kao i uvek u Srbiji, imamo dva, potpuno različita stava, mišljenja, ili "dve istine".

Novinar Južne Srbije Info, uputio je molbu za razgovor Tatjani Vojtehovski, sa ključnim pitanjem, da li je bila član Jugslovenske levice, šire, "Da li ste Vi lično bili član neke političke stranke, tačnije, da li ste bili član JUL-a?

Vojtehovski je u SMS poruci odgovorila, odnosno, kako se to medijski kaže, dala je izjavu.

Izjavu prenosimo u celosti.  

"Pojedini navode da sam izdajnica, da radim protiv države, da sam Haradinajeva plaćenica, Soroševa plaćenica, kurva, drolja. Pojedini navode, da me treba ubiti i silovati. Hoćete za sve to da me pitate? Naravno da nikad nisam bila član JUL-a. Svako ko je ikad pričao o ceni goriva, ili ceni struje, tog trenutka se bavio politikom. To je moja cela izjava", rekla je Vojtehovski.

Nekadašnji bliski saradnik novinarke Vojtehovski, i tadašnji funkcioner JUL-a, Siiša Vučinić, danas tvrdi nešto sasavim suprotno.

Vučinić za Južnu Srbiju Info kaže, da je Vojtehovski još od 1994. godine, bila aktivan član Jugoslovenske levice, kao i da on lično, nema problem, da to i dokaže.

Siniša Vučinić, nije samo potvrdio njeno učešće u partiji, on dodaje, da je Vojtehovski bila "divan član stranke", i da su svi ponosni na njenu stranačku aktivnist, šta god to značilo?!

Kako god, ova tema je neiscrpna, a svima nama, koji učestvujemo u informisanju građana i kreiranju javnog mišljenja, ostaje na savesti, da živimo sa tim i sa svojom istorijskom obavezom, koja nosi odgovornost.

Komentara: 0


#   novinari   mediji   politika   sloboda medija   političke stranke   Tatjana Vojtehovski   Siniša Vučinić
@TVojtehovski @SinisaVucinic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima