Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке "Двери" у интезивној политичкој кампањи - мејлови локалних редакција "затрпани" саопштењима

rssBookmark and Share

Ниш 09.09.2021. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

У протеклих десетак дана Градски одбор СП Двери у Нишу скоро свакодневно, понекад и више пута дневно, чак и током ноћи шаље саопштења на електронске адресе медијских редакција у Нишу. Поједини уредници питају, да ли смо добили још једну конкурентску новинарску кућу, јер нема догађаја у граду који није прошао кроз критику нишких Двери?

Нишке "Двери" у интезивној политичкој кампањи - мејлови локалних редакција "затрпани" саопштењима

Саопштењима Двери, предстоји позив на такозване "мобилне" конференције за штампу (са малим бројем медија) на разним локацијама у граду и у зависности од изабране теме. Након позива новинарима и прес-а, врло брзо током дана следи и извештај или саопштење, што јесте уобичајена пракса у односима медија и оних који "имају шта да кажу".

Познато је да локални медији немају довољно ресурса, (људство и опрема) да прате свакодневне наступе појединих политичких странка и њихових лидера, посебно јер немају прилику да чују нешто ново, као да новинари не знају шта се дешава у Нишу, отуда и она дечја и жаргонска "брате ала смарају"...

Двери у Нишу нису градска парламентарна странка, али им је деловање медијски појачано, понекад и "вербално агресивно". Чини се да нису савладали политичку лекцију, "не критикуј све, већ покажи шта би ти урадио на месту онога кога оптужујеш". Чињеница је, да у Србији од тзв демократских промена, свако ко је на тај начин у свом страначком деловању медијски иступао, није добро прошао на изборима.

Уже, највећи број негативних критика упућен је градоначелници Ниша, где Двери врло често у својим текстовима користе "тешке речи" квалификације (дикктаура, напотизам и сл..) и у којима прожима један "лични однос обрачуна" (тако барем делује). 

Пример...

Преносимо део саопштења ГрО Двери, са данашње конференције за новинаре испред зграде Скупштине града Ниша.

Саопштење Двери Ниш са Конференције за медије

Двери Ниш траже смену, испитивање кривичне одговорности градоначелнице за трговину утицајем и ванредне локалне изборе

Након покушаја незаконите и нетранспарентне Измене ГУП од стране нишке власти , ГрО Двери Ниш у име великог броја незадовољних Нишлија, поставља три захтева:

  1. Хитна смена градоначелнице Ниша Драгане Сотировски,
  2. Да Тужилаштво покрене истрагу о томе да ли су градоначелница Сотировски , „тајанствени инвеститор“ и Н.Н. лице из Ниша евентуално починили кривично дело „трговина утицајем“ из чл. 366 КЗ и од Агенције за борбу корупције тражимо да истражи основ за покретање поступка против јавног функционера,
  3. Двери Ниш тражи расписивање ванредних локалних избора у Нишу.

Смену градоначелнице Сотировски тражимо због тога што системским насиљем урушава интересе и наноси штету Граду Нишу и његовим грађанима.

  • Ниш указује да је начин вршења јавне функције градоначелнице добио размере гротеске а да је њеним управљањем Градом квалитет живота Нишлија значајно девастиран за само годину дана, од када је након незаконитих и нелигитимних избора постављена на ту функцију.

То се односи како на непотизам градоначелнице, тако и на последице поплава, трагично лоше одржавање улица, загађеност ваздуха, сечу дрвећа , поклањање јавних површина приватним инвеститорима, увреде изречене медијима и политичким противницима, на лажна обећања о спалионици отпада и фабрици за пречишћавање воде, на агонију са нишким Бехатон-тргом и мостом чије су поправке ушле у „Гинисову књигу рекорда“, на набавку прескупе видео опреме за комунално предузеће које је у оперативном колапсу, и још много тога. Све ове бесрамности и гафови у вођењу Града, кулминирали су покушајем власти и градоначелнице да иза леђа грађана, нетранспарентно и незаконито донесе 

Саопштење у целости можете прочитати на Феjсбук страници нишких Двери.

Са друге стране, градоначелница Драгана Сотировски негира наводе нишких Двери, додаје да нема трговине утицајем и каже да ће тужити сваког ко износи неистине.

"То су јако велике оптужбе. Поручујем да ћу да тужим суду све оне који износе неистину о мени, било да припада опозицији, или било коме другом. Моја врата тј врата Градске куће отворена су за све и за сва питања", каже Сотировски и додаје, да нема никкаве фаме, да нема "тајанственог инвеститора", Има више заинтересованих великих компанија, који желе да улажу у Ниш,

Напомена:

Изнети ставови су искључиво лични, ставови аутора текста.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Двери   медији   политика   Тамара Керковић
#GradonacelnicaN @SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима