Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niške "Dveri" u intezivnoj političkoj kampanji - mejlovi lokalnih redakcija "zatrpani" saopštenjima

rssBookmark and Share

Niš 09.09.2021. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

U proteklih desetak dana Gradski odbor SP Dveri u Nišu skoro svakodnevno, ponekad i više puta dnevno, čak i tokom noći šalje saopštenja na elektronske adrese medijskih redakcija u Nišu. Pojedini urednici pitaju, da li smo dobili još jednu konkurentsku novinarsku kuću, jer nema događaja u gradu koji nije prošao kroz kritiku niških Dveri?

Niške "Dveri" u intezivnoj političkoj kampanji - mejlovi lokalnih redakcija "zatrpani" saopštenjima

Saopštenjima Dveri, predstoji poziv na takozvane "mobilne" konferencije za štampu (sa malim brojem medija) na raznim lokacijama u gradu i u zavisnosti od izabrane teme. Nakon poziva novinarima i pres-a, vrlo brzo tokom dana sledi i izveštaj ili saopštenje, što jeste uobičajena praksa u odnosima medija i onih koji "imaju šta da kažu".

Poznato je da lokalni mediji nemaju dovoljno resursa, (ljudstvo i oprema) da prate svakodnevne nastupe pojedinih političkih stranka i njihovih lidera, posebno jer nemaju priliku da čuju nešto novo, kao da novinari ne znaju šta se dešava u Nišu, otuda i ona dečja i žargonska "brate ala smaraju"...

Dveri u Nišu nisu gradska parlamentarna stranka, ali im je delovanje medijski pojačano, ponekad i "verbalno agresivno". Čini se da nisu savladali političku lekciju, "ne kritikuj sve, već pokaži šta bi ti uradio na mestu onoga koga optužuješ". Činjenica je, da u Srbiji od tzv demokratskih promena, svako ko je na taj način u svom stranačkom delovanju medijski istupao, nije dobro prošao na izborima.

Uže, najveći broj negativnih kritika upućen je gradonačelnici Niša, gde Dveri vrlo često u svojim tekstovima koriste "teške reči" kvalifikacije (dikktaura, napotizam i sl..) i u kojima prožima jedan "lični odnos obračuna" (tako barem deluje). 

Primer...

Prenosimo deo saopštenja GrO Dveri, sa današnje konferencije za novinare ispred zgrade Skupštine grada Niša.

Saopštenje Dveri Niš sa Konferencije za medije

Dveri Niš traže smenu, ispitivanje krivične odgovornosti gradonačelnice za trgovinu uticajem i vanredne lokalne izbore

Nakon pokušaja nezakonite i netransparentne Izmene GUP od strane niške vlasti , GrO Dveri Niš u ime velikog broja nezadovoljnih Nišlija, postavlja tri zahteva:

  1. Hitna smena gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski,
  2. Da Tužilaštvo pokrene istragu o tome da li su gradonačelnica Sotirovski , „tajanstveni investitor“ i N.N. lice iz Niša eventualno počinili krivično delo „trgovina uticajem“ iz čl. 366 KZ i od Agencije za borbu korupcije tražimo da istraži osnov za pokretanje postupka protiv javnog funkcionera,
  3. Dveri Niš traži raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Nišu.

Smenu gradonačelnice Sotirovski tražimo zbog toga što sistemskim nasiljem urušava interese i nanosi štetu Gradu Nišu i njegovim građanima.

  • Niš ukazuje da je način vršenja javne funkcije gradonačelnice dobio razmere groteske a da je njenim upravljanjem Gradom kvalitet života Nišlija značajno devastiran za samo godinu dana, od kada je nakon nezakonitih i neligitimnih izbora postavljena na tu funkciju.

To se odnosi kako na nepotizam gradonačelnice, tako i na posledice poplava, tragično loše održavanje ulica, zagađenost vazduha, seču drveća , poklanjanje javnih površina privatnim investitorima, uvrede izrečene medijima i političkim protivnicima, na lažna obećanja o spalionici otpada i fabrici za prečišćavanje vode, na agoniju sa niškim Behaton-trgom i mostom čije su popravke ušle u „Ginisovu knjigu rekorda“, na nabavku preskupe video opreme za komunalno preduzeće koje je u operativnom kolapsu, i još mnogo toga. Sve ove besramnosti i gafovi u vođenju Grada, kulminirali su pokušajem vlasti i gradonačelnice da iza leđa građana, netransparentno i nezakonito donese 

Saopštenje u celosti možete pročitati na Fejsbuk stranici niških Dveri.

Sa druge strane, gradonačelnica Dragana Sotirovski negira navode niških Dveri, dodaje da nema trgovine uticajem i kaže da će tužiti svakog ko iznosi neistine.

"To su jako velike optužbe. Poručujem da ću da tužim sudu sve one koji iznose neistinu o meni, bilo da pripada opoziciji, ili bilo kome drugom. Moja vrata tj vrata Gradske kuće otvorena su za sve i za sva pitanja", kaže Sotirovski i dodaje, da nema nikkave fame, da nema "tajanstvenog investitora", Ima više zainteresovanih velikih kompanija, koji žele da ulažu u Niš,

Napomena:

Izneti stavovi su isključivo lični, stavovi autora teksta.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Dveri   mediji   politika   Tamara Kerković
#GradonacelnicaN @SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima