Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

500 пакета за најугроженије Нишлије

rssBookmark and Share

Ниш 02.11.2018. Јужна Србија Инфо

Градска организација Црвеног крста спроводи акцију поделе хуманитарних пакета који садрже брашно и препарате за хигијену социјално најугроженијим породицама са територије Ниша. Реч је о једнократној помоћи која се додељује под покровитељством Министарства за рад, борачка и социјална питања.

500 пакета за најугроженије Нишлије

Обезбеђено је 500 пакета, а према речима секретара Градског одбора Црвеног крста Сање Стојановић, до сада је подељено 300 пакета, док ће преосталих 200 до корисника стићи у наредним данима. Она је нагласила да од уторка почиње и испорука огревног дрвета, које ће најсиромашнијим помоћи да лакше преброде предстојећу зиму.

Екипа Црвеног крста данас је обишла и помоћ уручила осмочланој породици Јовановић у Лалинцу, коју чине седамдесетогодишња старица, њена два сина, од којих је један тешко болестан и петоро унучића узраста од 7 до 17 година, које одрастају без мајке. У оближњој Сечаници, помоћ је уручена и петочланој породици Младеновић, која такође живи у готово нељудским условима, без икаквих примања, изузев осим социјалне помоћи.

Заједно са Црвеним крстом ове две породице посетила је и члан Градског већа Тијана Ђорђевић Илић која је истакла да ће Град, у сарадњи са Центром за социјални рад, учинити све да се овим породицама помогне, пре свега најмлађима, кроз мере Пронаталитетне политике за породице са децом у руралном подручју. Такође, уз помоћ донатора Град ће, према њеним речима, покушати да помогне и у поправљању услова у којима ови људи живе, док је Црвени крст најавио помоћ у гардероби, преко потребној у наступајућим хладним данима.

Коментара: 0


#   Ниш   Црвени крст орг.   социјално угрожени   пакети са храном   Ана Ђорђевић   Тијана Ђорђевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима