Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аутопут Београд-Ниш покриваће 56 камера за мерење брзине

rssBookmark and Share

Ниш 30.09.2019. Блиц, Фонет, Н1

На аутопуту Београд-Ниш ће од 15. октобра на 14 локација у оба смера, бити постављено 56 камера "Путева Србије", које ће снимати возаче, а полиција ће их, кад прођу тестирање, користити за кажњавање прекорачења дозвољене просечне брзине од 130 километара на сат.

Аутопут Београд-Ниш покриваће 56 камера за мерење брзине

Камере су део пилот-пројекта "Путева Србије" и биће постављане, између осталог, и на деоницама дуж којих нема одмаралишта и бензинских пумпи, а међусобна удаљеност биће им од шест до 32 километра, пише Блиц.

Захваљујући томе, возачи који у просеку возе брже од дозвољених 130 километара на сат неће моћи никако да избегну казну, осим ако не праве паузе у зауставној траци. Према сазнањима Блица, полиција ће у прва три месеца тестирати те камере, пре него што на основу њих почну да кажњавају возаче.

За то време ће бити премерене деонице и урађена сертификација времена и трасе како би били апсолутно сигурно да су подаци добијени помоћу тих камера и система тачни и да казне за прекорачење просечне брзине неће "пасти" на суду, рекли су у МУП.

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   полиција   Путеви Србије   саобраћај   ауто-пут   саобраћајна полиција
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима