Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новине на аутопуту Београд–Ниш, биће постављено 56 камера

rssBookmark and Share

Ниш 18.12.2018. Бета, Блиц

На аутопуту Београд–Ниш наредне године биће постављено 56 камера на 14 локација које ће снимати возаче који буду покушали да избегну да плате путарину на наплатној рампи, а таквих је 35.000 годишње.

Путеви Србије
Путеви Србије

Представник "Путева Србије" Дарко Савић казао је за Блиц да годишње 35.000 возила избегне плаћање путарине, јер је забележен њихов улазак на аутопут, али не и када и где су изашли. 

"Они су, наравно, изашли на нелегалан начин, а не кроз наплатну станицу", рекао је Савић и додао да "то значи да је то возило прошло кроз жицу", те да возачи и становници места дуж аутопута секу жицу и разграђују је.  

Према његовим речима, такви возачи праве "вишеструку штету", јер се тако прави материјална штета, без ограде животиње могу изаћи на пут, а држава трпи и штету због неплаћања путарина.

"Годишње имамо око 35.000 одбеглих возила, што није много у односу на 50 милиона возила којима 'Путеви Србије' наплате путарину. Наглашавамо да је наша интенција да наплатност путарине, која је и сада рекордна на свету 99,92 процента, подигнемо на 100 одсто", казао је Савић.  

Како је најавио, камере ће бележити и регистарске таблице возила која се крећу брзином до 250 километара на сат. 

Он је додао да ће бити покренут "РДС-ТМЦ радио систем" који ће возаче преко радија обавештавати о стању на аутопуту, наплатним станицама, граничним прелазима, застојима, као и о метеоролошким условима.

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   Путеви Србије   саобраћај   ауто-пут   материјална штета   саобраћајне камере   регистарске таблице   Дарко Савић   РДС-ТМЦ
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима