Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ауто-пут Ниш–Приштина: "ауто-пут мира"

rssBookmark and Share

Мердаре 16.03.2017. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да би ауто-пут Ниш–Приштина, који се већ назива ''ауто-пут мира'', боље повезао регион и допринео његовој већој стабилности.

Путеви Србије
Путеви Србије

Михајловић је у изјави за агенцију Танјуг истакла да свака врста повезивања значи још већу стабилност, због чега је Влада међу приоритете уврстила управо инфраструктурне пројекте од регионалног значаја, попут поменутог ауто-пута.

За део ауто-пута Ниш–Мердаре, у дужини од 77 километара, ради се пројектна документација, која ће бити завршена током ове године, навела је она и објаснила да ће се овим ауто-путем повезати Коридор 10 са Албанијом и луком Драч.

Одлука о изградњи ауто-пута Ниш–Мердаре–Приштина, како је подсетила, донета је на предлог премијера Србије Александра Вучића, у оквиру Берлинског процеса, чији је циљ јачање сарадње у региону западног Балкана. 

Према њеним речима, идеја о изградњи овог ауто-пута први пут је представљена у августу 2014. године, након чега је пројекат означен као један од инфраструктурних приоритета у региону.

Ауто-пут Ниш–Приштина део је Европске транспортне мреже, а пројектно-техничка документација за део од Ниша до Мердара ради се у сарадњи са ЕУ и Фондом за западни Балкан.

Коментара: 0


#   Александар Вучић   ауто-пут   Зорана Михајловић   Мердаре   Приштина   коридор 10   изградња   Министарство грађевинарства   Западни Балкан
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима