Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Део споразума у Вашингтону: Америчка Влада финансира изградњу ауто-пута од Ниша до Приштине

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2020. Јужна Србија Инфо

Министар финансија Синиша Мали, изјавио је да се важан део споразума који је јуче у Вашингтону потписао председник Александар Вучић, односи на финансирање (дела) ауто-пута од Ниша до Приштине.

Илустрација
Илустрација

Мали је у својој изјави, издвојио завршетак изградње ауто-пута од Ниша до Приштине у вредности од 1,1 милијарду евра, за шта је према јуче потписаном уговору, америчка Влада преузела обавезу финансирања тог пројекта.

Поред изградње друмске саобраћајнице, договрен је и завршетак изградње и реконструкције пруге од Ниша до Приштине у вредности милијарду евра, за коју је такође, америчка влада преузела обавезу финансирања.

Како је раније изјавила у Прокупљу министарка Михајловић, као важну ствар за будућност и нова радна места у Толици, она је нови ауто-пут, који треба да почне да се ради.

-Тендер, којим ћемо доћи до извођача, биће објављен у октобру месецу ове године. Новац је обезбеђен. Један део тог новца је грант и износи 40 милиона евра, 100 милиона евра је уговор, који је склопљен са Европском инвестиционом банком и 85 милиона евра је уговор који ће бити склопљен са Европском банком за обнову и развој. Ја се искрено надам да ћемо извођаче добити и да ћемо у марту следеће године, бити овде сви заједно када ће почети радови на ауто-путу Ниш  Плочник, у дужини од 33 км. То је управо важно за компаније које треба да дођу, за нова  радна места, за боље услове живота о којима причамо. Нико у Србији није заборављен, ни Роми, ни сви други. Потрудићемо се да и комунална и саобраћајна инфраструктура буде достојна сваког грађанина наше земље, закључила је потпредседница Владе Републике Србије, Зорана Михајловић.

Коментара: 0


#   Ниш   Александар Вучић   ауто-пут   Зорана Михајловић   Косово и Метохија   САД   Мердаре   Приштина   Синиша Мали   Вашингтон   Доналд Трамп
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима