Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deo sporazuma u Vašingtonu: Američka Vlada finansira izgradnju auto-puta od Niša do Prištine

rssBookmark and Share

Niš 05.09.2020. Južna Srbija Info

Ministar finansija Siniša Mali, izjavio je da se važan deo sporazuma koji je juče u Vašingtonu potpisao predsednik Aleksandar Vučić, odnosi na finansiranje (dela) auto-puta od Niša do Prištine.

Ilustracija
Ilustracija

Mali je u svojoj izjavi, izdvojio završetak izgradnje auto-puta od Niša do Prištine u vrednosti od 1,1 milijardu evra, za šta je prema juče potpisanom ugovoru, američka Vlada preuzela obavezu finansiranja tog projekta.

Pored izgradnje drumske saobraćajnice, dogovren je i završetak izgradnje i rekonstrukcije pruge od Niša do Prištine u vrednosti milijardu evra, za koju je takođe, američka vlada preuzela obavezu finansiranja.

Kako je ranije izjavila u Prokuplju ministarka Mihajlović, kao važnu stvar za budućnost i nova radna mesta u Tolici, ona je novi auto-put, koji treba da počne da se radi.

-Tender, kojim ćemo doći do izvođača, biće objavljen u oktobru mesecu ove godine. Novac je obezbeđen. Jedan deo tog novca je grant i iznosi 40 miliona evra, 100 miliona evra je ugovor, koji je sklopljen sa Evropskom investicionom bankom i 85 miliona evra je ugovor koji će biti sklopljen sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Ja se iskreno nadam da ćemo izvođače dobiti i da ćemo u martu sledeće godine, biti ovde svi zajedno kada će početi radovi na auto-putu Niš  Pločnik, u dužini od 33 km. To je upravo važno za kompanije koje treba da dođu, za nova  radna mesta, za bolje uslove života o kojima pričamo. Niko u Srbiji nije zaboravljen, ni Romi, ni svi drugi. Potrudićemo se da i komunalna i saobraćajna infrastruktura bude dostojna svakog građanina naše zemlje, zaključila je potpredsednica Vlade Republike Srbije, Zorana Mihajlović.

Komentara: 0


#   Niš   Aleksandar Vučić   auto-put   Zorana Mihajlović   Kosovo i Metohija   SAD   Merdare   Priština   Siniša Mali   Vašington   Donald Tramp
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima