Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U četvrtak potpis na ugovor o gradnji novog auto-puta Niš–Priština

rssBookmark and Share

Niš 09.09.2019.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, najavila je da će u četvrtak biti potpisan ugovor za izgradnju auto-puta Niš-Merdare-Priština.

“Potpisujemo ugovor o izgradnji ovog auto-puta, kao i ugovor o finansiranju, u vrednosti od 100 miliona evra, i ugovor o investicionom grantu u vrednosti od 40,6 miliona evra, za prvu deonicu Niš-Pločnik, čija izgradnja će početi sledeće godine”, istakla je ona.

Novi rekord, do 1. septembra 37,5 miliona vozila na auto-putevima u Srbiji

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da je u Srbiji i ove godine oboren rekord po broju automobila na našim auto-putevima.

Ona ističe da se, prema procenama, očekuje da do kraja godine kroz Srbiju auto-putevima prođe oko 60 miliona vozila, što je za 20 miliona vozila više nego 2014. godine. Potpredsednica Vlade ističe da su na ovogodišnje povećanje prometa najviše doprineli završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru i puštanje u saobraćaj auto-puta „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka.

"Samo tokom leta kroz Srbiju je prošlo ukupno 12,5 miliona vozila, a samo kroz Grdeličku klisuru od početka naplate putarine 15. juna nešto više od dva miliona vozila! Svi ovi rezultati obavezuju da moramo i dalje da gradimo nove auto-pute, ali i da ulažemo u njihovo održavanje kako bismo sačuvali bezbednost putnika. Veći prihodi od putarine omogućavaju i nova ulaganja u sadržajno obogaćivanje naših auto-puteva", istakla je Mihajlovićeva.

Komentara: 0


#   Niš   saobraćaj   auto-put   Zorana Mihajlović   Merdare   Priština
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima