Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У четвртак потпис на уговор о градњи новог ауто-пута Ниш–Приштина

rssBookmark and Share

Ниш 09.09.2019.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, најавила је да ће у четвртак бити потписан уговор за изградњу ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина.

У четвртак потпис на уговор о градњи новог ауто-пута Ниш–Приштина

“Потписујемо уговор о изградњи овог ауто-пута, као и уговор о финансирању, у вредности од 100 милиона евра, и уговор о инвестиционом гранту у вредности од 40,6 милиона евра, за прву деоницу Ниш-Плочник, чија изградња ће почети следеће године”, истакла је она.

Нови рекорд, до 1. септембра 37,5 милиона возила на ауто-путевима у Србији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је у Србији и ове године оборен рекорд по броју аутомобила на нашим ауто-путевима.

Она истиче да се, према проценама, очекује да до краја године кроз Србију ауто-путевима прође око 60 милиона возила, што је за 20 милиона возила више него 2014. године. Потпредседница Владе истиче да су на овогодишње повећање промета највише допринели завршетак ауто-пута кроз Грделичку клисуру и пуштање у саобраћај ауто-пута „Милош Велики“ од Обреновца до Прељине, односно Чачка.

"Само током лета кроз Србију је прошло укупно 12,5 милиона возила, а само кроз Грделичку клисуру од почетка наплате путарине 15. јуна нешто више од два милиона возила! Сви ови резултати обавезују да морамо и даље да градимо нове ауто-путе, али и да улажемо у њихово одржавање како бисмо сачували безбедност путника. Већи приходи од путарине омогућавају и нова улагања у садржајно обогаћивање наших ауто-путева", истакла је Михајловићева.

Коментара: 0


#   Ниш   саобраћај   ауто-пут   Зорана Михајловић   Мердаре   Приштина
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима