Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић: Енергетско и транспортно повезивање будућност целог региона

rssBookmark and Share

Ниш 28.04.2018. Јужна Србија Инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др, Зорана Михајловић, рекла је да су транспортно и енергетско повезивање, уз политичку стабилност, најважнији за бржи развој свих земаља на Западном Балкану и повећање животног стандарда грађана у целом региону.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

“Без саобраћајног и енергетског повезивања нема развоја. Ако не будемо на томе заједно радили, нећемо моћи ни постигнемо оно што је заједнички именилац за све у региону, а то је побољшање животног стандарда грађана”, рекла је Михајловићева, која је отворила конференцију “Транспорт и енергетика–повезивање Западног Балкана и Европске уније”.

“Жеља Србије је да имамо пројекте који нас физички боље повезују са свим нашим суседима. Два најзначајнија пројекта на којима радимо са Бугарском су реконструкција и модернизација пруге Ниш-Димитровград, за шта је већ почела експропријација, и изградња гасне интерконекције Ниш-Димитровград. За време председавања Бугарске Саветом Европске уније, заједно смо радили на томе како да се ближе повежемо и да радимо и на изградњи инфраструктуре и на уклањању нефизичких баријера”, нагласила је потпредседница Владе.

Она је додала да се Србија, уз завршетак друмског Коридора 10 и изградњу друмског Коридора 11, паралелно припрема за реализацију нових пројеката од регионалног значаја, као што су ауто-пут Ниш-Мердаре-Приштина, за који ће до краја године бити расписана јавна набавка, градњу ауто-пута Београд-Сарајево, наставак реконструкције барске пруге на железничком Коридору 11 и припрема пројектне документације за реконструкцију пруге Београд-Загреб.

 Амбасадор Бугарске у Србији, Радко Влајков, рекао је да је пут којим је Србија ишла за време последње две владе помогао Србији да се приближи Европској унији. 

Коментара: 0


#   Ниш   саобраћај   ауто-пут   Зорана Михајловић   енергетика   Мердаре   Приштина   коридор 10   Бугарска   седница Владе   Министарство грађевинарства   Западни Балкан   Јавна набавка
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима