Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бабушница издваја милионе за потомство

rssBookmark and Share

Бабушница 21.02.2016.

Локална власт у Бабушници, разним мерама из општинског буџета и ове године стимулише склапање бракова и повећање наталитета.

Бабушница, Фото: Пиротске Вести
Бабушница, Фото: Пиротске Вести

За ту сврху    издвојено је преко 15 милиона динара из општинске касе- каже Раде Минић, помоћник председника општине Бабушница за ванпривредне делатности.

-Склапање брака стимулишемо са 50.000 динара, уз услов да је реч о првом браку и да су младенци најмање  6 месеци са пребивалиштем у Бабушници. Стимулације за прворођенче износе 80.000 динара, за друго дете 90, а за треће и свако наредно 100.000 динара. Уколико  су родитељи незапослени, ове цифре се увећавају за 50 одсто-прича Минић у изјави за Пиротске вести.

Осим тога, бројне  субвенције предвиђене су и за школарце, односно студенте. Јавни превоз је овде поверен  ЈП “Комуналац” и бесплатан је за све. Деца која путују из неког села у град, месечно добијају по 1000 динара, док  њихови вршњаци, који путују у неки други град, као и стиденти месечно имају принадлежности од 6000 динара.

Поменуте мере имају за циљ да се једном заувек заустави такозвана “бела куга”, односно да се повећа стопа наталитета, али и да се заустави одлазак младих у друге градове-закључује Минић.

 

Извор и фото: Пиротске Вести

Коментара: 0


#   наталитет   Бабушница   бела куга     Пиротске вести   издвајање   Раде Минић   Општина Бабушница
@pirotskevesti @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима