Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатан школски прибор за предшколце и прваке

rssBookmark and Share

Куршумлија 29.08.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

НВО "Едукациони центар" из Лесковца, у сарадњи са НВО "Центар за развој и сарадњу региона" из Куршумлије, уз асистенцију америчке организације "ИРД", донирала је хуманитарну помоћ која је обухатила школски прибор за куршумлијске малишане предшколског и школског узраста.

Бесплатан школски прибор за предшколце и прваке

Школску 2014/2015 годину похађаће 124 првака, што је знатно мањи број него ранијих година. Овом приликом донирана је и ћебад за најугроженије становништо Куршумлије.

Преседница Савета за социјалну заштиту општине Куршумлија, Виолета Јаковљевић истакла је овом приликом да је комплетна помоћ намењена најугроженијој категорији становништва у куршумлијској општини, а школски комплети су подељени првацима основних школа "Милоје Закић" и "Дринка Павловић" као и куршумлијским предшколцима у "Сунцу" и "Чаролији". Неопходан прибор за почетак школске године добиће и ученици у истуреним одељењима матичних школа, наглашавајући да ће у септембру месецу бити сличних акција.

Представник "Центра за развој и сарадњу региона" из Куршумлије, Стефан Митровић овом приликом рекао је да је након априлских поплава које су задесиле куршумлијску општину и бројне градове у Србији уз помоћ америчке органицације "ИРД" и руководства општине Куршумлија, донирано 1.000 школских пакета за најмлађе куршумлијске предшколце, као и 500 прекривача, те да је добијена донација једна у низу активности које се планирају у наредном периоду.

Директорка прешколске установе "Сунце" Гордана Николић, захваливши донаторима и локалној самоуправи указала је на значај донације намењене куршумлијским предшколцима.

Директор ОШ "Дринка Павловић" Радиша Никић изјавио је да је све спремно за почетак нове школске године и пожелео срећан полазак свим куршумлијским првацима.

 

Коментара: 0


#   Куршумлија   Ана Николић   Виолета Јаковљевић   прваци   школски прибор
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима