Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатни дарови од занатлија и произвођача - "Улица даривања" није изостала ни ове године поводом градске славе у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 23.07.2022. Јужна Србија Инфо

Туристичко-привредна „Улица даривања“ која се од 2015. одржава поводом градске славе Свети Прокопије 21. јула у шеталишној зони, ове године окупила је 17 излагача, пекара, посластичара, трговина мешовите робе, месара и других произвођача хране, сокова, производа од воћа и меда, као и произвођача украсних предмета и сувенира који су своје производе делили бесплатно и поклањали пролазницима и посетиоцима манифестације.

Бесплатни дарови од занатлија и произвођача - "Улица даривања" није изостала ни ове године поводом градске славе у Прокупљу

Чланови КУД „Топлица“ у народним ношњама грађанима су поделили око 1.000 украсних медењака и бомбона дар Града Прокупља, којима су се посебно обрадовали најмалађи Прокупчани.

Дуж шеталишне зоне своје производе у духу православне традиције и заједничке славске трпезе на којој се дели храна своје производе су изложили и делили Прокупчанима Трговина „Чутура“ која је са својим грађанима од самог почетка организовања „ Улице даривања“ са широким асортиманом, најразличитијих својих производа за свачији укус.

У традиционалном даривању грађана учествовале су и месаре „Митровић“ и  „Бифтек“ , пивара Карлсберг понудила је хладно пиво а посластичара „ Ђевори“ хладну лимунаду,као и колачи послалтичаре “Чери”. Украсне предмете, сувенире, украсне магнете за фрижидере и много других  ручно рађених предмета поклањали су полазници Дневног боравка „Сунце“ за децу са сметњама у развоју.

Прокупачки Дом ученика Средњих школа,  Пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља и Предшколска усатанова „Невен“ поклањли су пекарске производе из своје  кухиње. Пекаре „М.М.“, „Бонђорно“, и “ Оскар“ одушевили су Прокучане богатим асортиманом сланих и слатких пецива.

Фабрика чоколаде и кандираних производа „Пионир Хисар“ и пекара „Зрно“ из  Рашке засладили су и младе и старе. Трговина „РИЧ“ приказала је најразличитији асортиман прехрамбених производа и понудила све од слаткиша до грицкалица. „Житопек“ који је грађанима понудио најразличитији асортиман слатких пецива и пекара „Паша“ чији производи су познати и ван Прокупља.

„Улица даривања“ која се у склопу градске славе организује од 2015. године завршена је сласно на  одушевљење грађана који су имали само речи хвале како за организаторе тако и за произвођаче хране који су још једном показали да је хуманост њихова боља страна и да се увек труде да угоде купцима понекад и овако нудећи своје производе бесплатно.

Речи хвале упућене су и организаторима из Града Прокупља који су показали да им је јако важно да грађани буду задовољни.


#   Прокупље   Свети Прокопије   Топлица река   Улица даривања
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима