Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Светог Прокопија „Улица даривања“ поклон грађанима Прокупља

rssBookmark and Share

Прокупље 22.07.2019. Јужна Србија Инфо

У склопу обележавања градске славе Свети Прокопије, у пешачкој зони, одржана је традиционална манифестација „Улица даривања“, на којој су многобројни привредници своје производе поклањали грађанима Прокупља.

На Светог Прокопија „Улица даривања“ поклон грађанима Прокупља

Производе из свог производног програма, грађанима су поклањали СЗТР „Чутура“, посластичарнице „Топлица“ и „Ђавори“, Удружење пчелара „Пчелица“, на чијем штанду су били и саветодавци ПСС, Подрум вина „Малетић“ из Велике Плане, Индустрија меса „Бифтек“ из Ниша, Компанија Житопек из Ниша, манифестацију је помогла и Предшколска установа „Невен“, док су своје радове представили корисници Дневног боравка за децу и омладину ометене у развоју „Сунце“ из Водица и чланови Удружења инвалида рада из Прокупља.
Ову јединствену, пету по реду, манифестацију, осим многобројних суграђана, посетили су и владика нишки Арсеније, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић са сарадницима, као и делегација словеначке општине Кочевје, која је побратом нашег града.

Владика нишки Арсеније и градоначелник Прокупља Александар Симоновић разгледали су штанд Дневног боравка „Сунце“, на којем су корисници изложили своје цртеже посвећене градској слави Свети Прокопије.

-Велика част, задовољство и подстрек за све нас, представља то што је владика нишки Арсеније посетио наш штанд и на тај начин показао велико интересовање за наш рад. Владика Арсеније је пре нешто више од годину дана био у нашој установи, где смо га упознали са свим активностима које се спроводе у Дневном боравку, изјавио је технички секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког управног округа Драгослав Петровић и додао да су корисници, заједно са стручним сарадницима, уложили велики труд, како би својим изложеним радовима, грађанима показали да су и они саставни део друштвене заједнице.

СЗТР „Чутура“ грађанима је поклонила неколико хиљада сланих и слатких пакетића из свог производног програма.

Пословни секретар ове највеће трговинске фирме у Топлици, Александра Стојковић, изјавила је да је менаџменту и запосленима у овом предузећу, част што су и они део обележавања градске славе.

-Бити учесник славских свечаности је част и задовољство. Поделом поклона нашим суграђанима, ми на овај начин свим грађанима честитамо градску славу, изјавила је она.

Менаџер малопродаје у Индустрији меса „Бифтек“, Гордана Миљковић, истиче да они, излагањем својих производа, које су Прокупчани дегустирали, дају свој допринос обележавању овог великог празника.

Посебне симпатије, посетиоци су показали према деци у народним ношњама, која су Прокупчанима делила лицидерска срца, медењаке са амблемом града Прокупља и друге слаткише.

Коментара: 0


#   Прокупље   Свети Прокопије   Удружење пчелара   предшколска установа   градска слава   Александар Симоновић   Владика Арсеније   Улица даривања   Милан Аранђеловић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима