Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Svetog Prokopija „Ulica darivanja“ poklon građanima Prokuplja

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.07.2019. Južna Srbija Info

U sklopu obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, u pešačkoj zoni, održana je tradicionalna manifestacija „Ulica darivanja“, na kojoj su mnogobrojni privrednici svoje proizvode poklanjali građanima Prokuplja.

Na Svetog Prokopija „Ulica darivanja“ poklon građanima Prokuplja

Proizvode iz svog proizvodnog programa, građanima su poklanjali SZTR „Čutura“, poslastičarnice „Toplica“ i „Đavori“, Udruženje pčelara „Pčelica“, na čijem štandu su bili i savetodavci PSS, Podrum vina „Maletić“ iz Velike Plane, Industrija mesa „Biftek“ iz Niša, Kompanija Žitopek iz Niša, manifestaciju je pomogla i Predškolska ustanova „Neven“, dok su svoje radove predstavili korisnici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometene u razvoju „Sunce“ iz Vodica i članovi Udruženja invalida rada iz Prokuplja.
Ovu jedinstvenu, petu po redu, manifestaciju, osim mnogobrojnih sugrađana, posetili su i vladika niški Arsenije, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović sa saradnicima, kao i delegacija slovenačke opštine Kočevje, koja je pobratom našeg grada.

Vladika niški Arsenije i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović razgledali su štand Dnevnog boravka „Sunce“, na kojem su korisnici izložili svoje crteže posvećene gradskoj slavi Sveti Prokopije.

-Velika čast, zadovoljstvo i podstrek za sve nas, predstavlja to što je vladika niški Arsenije posetio naš štand i na taj način pokazao veliko interesovanje za naš rad. Vladika Arsenije je pre nešto više od godinu dana bio u našoj ustanovi, gde smo ga upoznali sa svim aktivnostima koje se sprovode u Dnevnom boravku, izjavio je tehnički sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog upravnog okruga Dragoslav Petrović i dodao da su korisnici, zajedno sa stručnim saradnicima, uložili veliki trud, kako bi svojim izloženim radovima, građanima pokazali da su i oni sastavni deo društvene zajednice.

SZTR „Čutura“ građanima je poklonila nekoliko hiljada slanih i slatkih paketića iz svog proizvodnog programa.

Poslovni sekretar ove najveće trgovinske firme u Toplici, Aleksandra Stojković, izjavila je da je menadžmentu i zaposlenima u ovom preduzeću, čast što su i oni deo obeležavanja gradske slave.

-Biti učesnik slavskih svečanosti je čast i zadovoljstvo. Podelom poklona našim sugrađanima, mi na ovaj način svim građanima čestitamo gradsku slavu, izjavila je ona.

Menadžer maloprodaje u Industriji mesa „Biftek“, Gordana Miljković, ističe da oni, izlaganjem svojih proizvoda, koje su Prokupčani degustirali, daju svoj doprinos obeležavanju ovog velikog praznika.

Posebne simpatije, posetioci su pokazali prema deci u narodnim nošnjama, koja su Prokupčanima delila liciderska srca, medenjake sa amblemom grada Prokuplja i druge slatkiše.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Sveti Prokopije   Toplica reka   Udruženje pčelara   predškolska ustanova   gradska slava   Aleksandar Simonović   Vladika Arsenije   Ulica darivanja   Milan Aranđelović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima