Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатно грејање за најсиромашније

rssBookmark and Share

Лесковац 14.03.2013. Izvor: Rts-JužnaSrbija.Info |

Социјално угрожена домаћинства која су прикључена на систем централног грејања биће ослобођена плаћања грејања, одлучио Град Лесковац.

Бесплатно грејање за најсиромашније
Сви грађани са евиденције Центра за социјални рад у Лесковцу, према одлуци Града, биће ослобођени плаћања грејања.

Шездесетпетогодишња Мирјана Сретић из Лесковца већ четири деценије живи од социјалне помоћи. Она има двоје деце и ни дан радног стажа.

Ова самохрана мајка каже да се сналазила како је знала и умела да би одшколовала и прехранила децу. Живе од 6.500 динара социјалне помоци, а само за рачуне им је потребно двоструко више.

"Само грејање плацам 3.850 динара и ово ми много значи да ми се помогне", каже Мирјана.

У лесковачкој топлани очекују да ће најмање 60 домаћинстава бити ослобођено обавезе плаћања грејања. Право на ову олакшицу имају корисници социјалне помоћи и они који примају туђу негу преко Центра за социјални рад.

Директор Топлане Небојша Крстић каже да седамдесетпет одсто обавеза иде на терет града, а 25 одсто покрива топлана, тако да ће ове категорије грађана, како каже, бити ослобођене плаћања грејања.

Знатно је већи број социјално угрожених Лесковчана који се греју на дрва. У Центру за социјални рад кажу да током зиме месечно стиже тридесетак захтева грађана управо за набавку дрва.

"Да би свима изашли у сусрет ми смо договорили да преко једнократне новчане помоци ова категорија становника добије по седам хиљада динара за куповину бар два метра дрва", каже директорка Центра за социјални рад Снежана Милојковић.

Град Лесковац је у протекла четири месеца на име једнокартне новчане помоци исплатио три милиона и 300 хиљада динара.

Коментара: 0


#   Лесковац   Снежана Милојковић   Небојша Крстић   грејање   социјално угрожени   Самохрана мајка   корисници социјалне помоћи
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима