Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бигзов „Школски портал“ у ОШ „Свети Сава“

rssBookmark and Share

22.12.2017. Младен Јовановић

Основна школа „Свети Сава“ из Ниша организовала је у својим просторијама промоцију „Школског портала“ издавачке куће БИГЗ из Београда.

Бигзов „Школски портал“ у ОШ „Свети Сава“

Веб портал је намењен наставницима, учитељима, ученицима и стручним службама школа, свим чиниоцима школског живота. Бојан Јовановић, представник „БИГЗ издаваштва“ презентовао је групи од преко 30 запослених у ОШ „Свети Сава“ овај веб портал приказом његове садржине.

„Школски портал“ нуди својим корисницима и посетиоцима вести из образовања како из Србије тако и занимљиве догађаје из иностранства, затим обавештења из ресорног министарства, обавештења о конкурсима и много тога другог. Наставницима се даје могућност преузимања са портала наставних материјала у виду припрема, планова, уџбеника, наставних вежби...

Новина и предност је могућност преузимања  верзије електронских уџбеника, за одређене наставне предмете, које могу добити наставници и ученици.

Како је истакла Санела Тарана, в.д. директора ове школе, коришћење „Школског портала“ умногоме може да олакша рад запослених у образовању.

Подсетимо, да је за само седам дана, ово други дођај у организацији руководства ОШ „Свети Сава“. Пре само седма дана запослени у овој градској школи имали су прилике да се путем трибине „Дигитално насиље-насиље дигиталног доба“ упознају са опасностима и мерама превенције у случају дигиталног насиља.


#   Свети Сава   информатика   Свети Сава ОШ   интернет   портал   Бојан Јовановић   Младен Јовановић   БИГЗ   Санела Тарана
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима