Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од највеће градске општине четинари као ограда за ОШ "Свети Сава"

rssBookmark and Share

Ниш 15.07.2019. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана и Удружење грађана „Трио Арт“, оплеменили су двориште Основне школе „Свети Сава“, која се налази у непосредној близини општинске управе, чиме је једна од најбројних школа практично добила „нова плућа“.

Од највеће градске општине четинари као ограда за ОШ "Свети Сава"

Посађено је укупно 80 садница четинара - 20 полеглих на главном улазу школу и 60 младица усправних четинара дуж ограде ка тениским теренима и Светосавком парку.

- Ово је још један у низу пројеката које општина подржава а тичу се унапређења животне и радне средине у нашим школама. Одабрали смо Основну школу „Свети Сава“, јер је двориште било запуштено и из саме школе је тражено да се простор уреди и да им општина помогне, каже председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, уз напомену да ће ђаке 1. септембра у овој школи дочекати двориште са много више зеленила.

Директорка Основне школе „Свети Сава“ Санела Тарана захваљује општини на сарадњи, каже да јелке много значе школи и да ће прваке дочекати у много лепшем амбијенту од досадашњег.

- Потребна је комплетна реконструкција дворишта. Међутим, нове саднице нам много значе, јер ће правити хладовину и естетски дотерати околину школе. Поглед на школу је сада сасвим другачији. Саднице поред тениског игралишта биће својеврсна заштита за ученике који се често пењу на ограду игралишта, и ту ће нам требати још њих, истиче она. 

Градска општина Медијана на овај начин наставља сарадњу са основним и средњим школама  на својој територији, у жељи да унапреди услове рада у њима а околина буде што чистија и уреднија. Прошле је године помагала уређењу Медицинске школе у Нишу а оплемењене су и зелене површине неких вртића.  

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   Свети Сава   Свети Сава ОШ     градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Санела Тарана   зеленило   Удружење грађана Трио Арт
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима