Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Диван дан за "Породичан дан" и "Медијанце" у парку Свети Сава

rssBookmark and Share

Ниш 17.05.2018. Јужна Србија Инфо

Обележавањем Међународног дана породице у организацији Комисије за младе и пронаталитетну политику још једна је од акција у низу под заједничким слоганом „Медијана за бебу више“.

Диван дан за "Породичан дан" и "Медијанце" у парку Свети Сава

У парку Свети Сава организовано је више различитих игара у којима су се такмичила  деца, али и родитељи.

Приређено је такмичење родитеља у брзом простирању веша, па је награде освојило шест брачних парова - за прва три места у категорији оних који имају девојчице и категорији мама и тата дечака. Организоване су и различите игре за децу, узраста до десет година. Подељено је укупно 40 награда. Као и током ранијих манифестација „Медијана за бебу више“ било је уприличено и дружење са аниматорима у лику „Елзе“, „Шимера“, „Снежане“ и других чему су се најмлађи посебно радовали.

Ово је још једна у низу акција којом највећа нишка општина промовише подизање свести о значају правилне пронаталитетне политике и спровођењу мера на локалном нивоу у складу са политиком државног врха у овој области, рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.

Овом приликом Коцић је подсетио и да  Градска општина Медијана финансира вантелесну оплодњу за двадесет парова са по 200 000динара, дарује прворођену бебу у недељи са по 10 000 динара, трећерођено дете у породици са 120 000 динара, стипендира најбоље студенте и награђује најталентованије.

За маме је  основан Клуб мама и обезбеђене су  картице за маме и бебе са попустима у тридесетак фирми од 20 до 50 %. И то није све, планирамо још много тога, а све ради што бољег квалитета живота породица са децом, истакао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.

 

 


#   Ниш   наталитет   Медијана градска општина   Свети Сава   парк Светог Саве   Светски дан породице   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Медијана за бебу више
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима