Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od najveće gradske opštine četinari kao ograda za OŠ "Sveti Sava"

rssBookmark and Share

Niš 15.07.2019. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana i Udruženje građana „Trio Art“, oplemenili su dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“, koja se nalazi u neposrednoj blizini opštinske uprave, čime je jedna od najbrojnih škola praktično dobila „nova pluća“.

Od najveće gradske opštine četinari kao ograda za OŠ "Sveti Sava"

Posađeno je ukupno 80 sadnica četinara - 20 poleglih na glavnom ulazu školu i 60 mladica uspravnih četinara duž ograde ka teniskim terenima i Svetosavkom parku.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koje opština podržava a tiču se unapređenja životne i radne sredine u našim školama. Odabrali smo Osnovnu školu „Sveti Sava“, jer je dvorište bilo zapušteno i iz same škole je traženo da se prostor uredi i da im opština pomogne, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da će đake 1. septembra u ovoj školi dočekati dvorište sa mnogo više zelenila.

Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ Sanela Tarana zahvaljuje opštini na saradnji, kaže da jelke mnogo znače školi i da će prvake dočekati u mnogo lepšem ambijentu od dosadašnjeg.

- Potrebna je kompletna rekonstrukcija dvorišta. Međutim, nove sadnice nam mnogo znače, jer će praviti hladovinu i estetski doterati okolinu škole. Pogled na školu je sada sasvim drugačiji. Sadnice pored teniskog igrališta biće svojevrsna zaštita za učenike koji se često penju na ogradu igrališta, i tu će nam trebati još njih, ističe ona. 

Gradska opština Medijana na ovaj način nastavlja saradnju sa osnovnim i srednjim školama  na svojoj teritoriji, u želji da unapredi uslove rada u njima a okolina bude što čistija i urednija. Prošle je godine pomagala uređenju Medicinske škole u Nišu a oplemenjene su i zelene površine nekih vrtića.  


#   Niš   Medijana gradska opština   Sveti Sava   Sveti Sava OŠ     gradske opštine   Gradska opština   Nebojša Kocić   Sanela Tarana   zelenilo   Udruženje građana Trio Art
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima