Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић Нишу: Убрзање рада на закону о младима

rssBookmark and Share

Ниш 07.12.2021. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Научно-технолошком парку у Нишу, на догађају под називом „Дијалог са младима“, да су млади препознати као важан фактор у друштву, најавивши убрзање рада на закону о младима.

Брнабић  Нишу: Убрзање рада на закону о младима

Брнабић је истакла да ће тај закон бити завршен у мандату ове владе и предложила да се, паралелно са конвентом за Европску унију, у шире радне групе у израду тог закона укључи и кровна организација младих.

Она је, говорећи о омладинским радницима у јавној управи, рекла да је програм „Моја прва плата“ отворен и за јавну управу, иако привреда има предност.

Млади су током данашњег сусрета са премијерком разговарали о изради закона о младима и тражили директно учешће младих у доношењу одлука, дефинисање омладинских радника у закону, формирање савета за младе у локалним самоуправама, да неформалне групе и ученички парламенти буду препознати у закону о младима, као и већа средства за омладинске политике.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Милан Савић рекао је да су у овом министарству поносни на све што је урађено у сектору омладинског рада, као и да пружају апсолутну подршку за оснивање савета за младе.

Савић је додао и да је Министарство омладине и спорта прошле године повећало за 15 одсто буџет за омладину, док је ове године планирано повећање буџета за 10 одсто.


#   Ниш   Ана Брнабић   Научно технолошки парк   Дијалог са младима
@anabrnabic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима