Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Brnabić Nišu: Ubrzanje rada na zakonu o mladima

rssBookmark and Share

Niš 07.12.2021. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, na događaju pod nazivom „Dijalog sa mladima“, da su mladi prepoznati kao važan faktor u društvu, najavivši ubrzanje rada na zakonu o mladima.

Brnabić  Nišu: Ubrzanje rada na zakonu o mladima

Brnabić je istakla da će taj zakon biti završen u mandatu ove vlade i predložila da se, paralelno sa konventom za Evropsku uniju, u šire radne grupe u izradu tog zakona uključi i krovna organizacija mladih.

Ona je, govoreći o omladinskim radnicima u javnoj upravi, rekla da je program „Moja prva plata“ otvoren i za javnu upravu, iako privreda ima prednost.

Mladi su tokom današnjeg susreta sa premijerkom razgovarali o izradi zakona o mladima i tražili direktno učešće mladih u donošenju odluka, definisanje omladinskih radnika u zakonu, formiranje saveta za mlade u lokalnim samoupravama, da neformalne grupe i učenički parlamenti budu prepoznati u zakonu o mladima, kao i veća sredstva za omladinske politike.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Milan Savić rekao je da su u ovom ministarstvu ponosni na sve što je urađeno u sektoru omladinskog rada, kao i da pružaju apsolutnu podršku za osnivanje saveta za mlade.

Savić je dodao i da je Ministarstvo omladine i sporta prošle godine povećalo za 15 odsto budžet za omladinu, dok je ove godine planirano povećanje budžeta za 10 odsto.

Komentara: 0


#   Niš   Ana Brnabić   Naučno tehnološki park   Dijalog sa mladima
@anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima